Dacă pentru proiectul de arhitectură a apelat la un arhitect, la capitolul decor interior, proprietara acestei case s-a ocupat singură de realizarea lui, fără ajutorul vreunui designer. Ca atare, acesta îi reflectă în proporţie de 100% personalitatea şi preferinţele.

Parterul găzduieşte aria de zi, care propune un stil elegant, cu iz clasic. Cu toate acestea, nu au fost alese culori închise şi mobilier masiv, cu aer greu şi apăsător. Tonurile de bază sunt cele deschise, albul fiind predominant în fiecare încăpere. Contrastul discret dintre bejuri, alburi şi finisajele naturale asigură luminozitate şi căldură ambientului.


Calitatea materialelor utilizate atât pentru placări, cât şi pentru mobilier întăreşte rafinamentul amenajării, fără a-i diminua însă aerul cald, primitor. În living, pardoseala este realizată din parchet din lemn masiv, iar unul dintre pereţi este decorat cu tapet cu motiv floral, asemenea canapelei. Corespondenţele create la nivelul imprimeurilor textile, mixul cu liniile verticale ale tapetului, precum şi designul mobilierului fac ca această cameră să aibă o notă british.

Şemineul, amplasat într-unul din colţurile livingului, încălzeşte interiorul şi la propriu, şi la figurat, conferindu-i un aer cosy şi primitor.

În schimb, bucătăria propune o atmosferă rustică, dar la fel de elegantă ca restul amenajării. Proprietara a acordat o atenţie deosebită detaliilor de arhitectură, dar şi celor de decor, aşa că este firesc ca rezultatul final să o reprezinte şi să nu îşi dorească schimbări.

Decorul rustic al bucătăriei este completat cu detalii precum butonii din ceramică pictată ai mobilierului, electrocasnicele cu design vintage, covorul etnic în culori pastelate şi plăcile de faianţă de mici dimensiuni.
Uşi glisante cu suprafeţe vitrate mari a fost soluția aleasă pentru separarea bucătăriei de restul locuinţei, care permițând spaţiilor să comunice, dar izolând totodată zona în care se găteşte de restul ariei de zi.

Pentru mai multe imagini accesați galeria foto.

Text: Ana-Maria Oancea / Foto: Antonio Cioarek

 

Related posts

Curte rustică, interior clasic

Adina Meyers

Cum sa alegi cele mai potrivite ferestre pentru casa ta

Adina Meyers

Cum recunosti mobila de valoare

Adina Meyers