Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ulei sau lac pentru parchet? Aflati care este alegerea potrivita pentru dumneavoastra

Dupa ce ati instalat noua dumneavoastra podea din parchet sau ati slefuit finisajul pardoselilor deja existente, trebuie sa luati o decizie destul de importanta, pentru a avea un final cat mai fericit. Puteti fie sa folositi cateva straturi de lac pentru parchet, sau puteti aplica un ulei special, ambele aducand stralucire podelei dumneavoastra. In orice caz, lemnul va obtine protectia de care are nevoie, dar alegerea va afecta aspectul pardoselii, si tocmai de aceea ar trebui sa se bazeze pe nevoile si modul dumneavoastra de viata. Pentru a fi sigur ca luati decizia corecta, in randurile de mai jos sunt prezentate avantajele unui ulei si ale unui lac pentru parchet.

Avantaje lac pentru parchet

Un lac pentru parchet va va proteja podeaua de la suprafata. Atat timp cat este de calitate buna, un strat de lac este suficient de rezistent pentru a face fata la majoritatea loviturilor, zgarieturilor si accidentelor care implica apa si pentru a preveni deteriorarea lemnului. Mai mult, lacul umple porii lemnului si ii impiedica sa colecteze praf, facand mai usoara pastrarea pardoselii curata. Utilizarea unui lac de calitate superioara aduce un rezultat care dureaza, de obicei, chiar 10 ani sau mai mult. Asa ca, odata ce ati aplicat lacul, nu trebuie sa va mai faceti griji cu privire la podea, cel putin in perioada urmatoare de timp. Un ulei de parchet, pe de alta parte, ar trebui sa fie reaplicat mai des, pentru a-si mentine efectul.

Avantaje ulei de parchet

Cele mai multe uleiuri de parchet actioneaza eficient, patruzand in podea, dupa care se intaresc acolo pentru a proteja lemnul din interior. Desi nu au un luciu de acoperire foarte pronuntat, finisajele de ulei confera suprafetei un aspect care este specific in special podelelor antice sau lemnului exotic. De asemenea, uleiul nu are un impact negativ asupra modului in care sunt fixate piesele de lemn din podea, deci nu exista riscul ca parchetul sa se desprinda in urma folosirii uleiului. Finisajele de ulei nu impiedica deteriorarea pardoselii la fel de eficient ca un lac pentru parchet, si este mult mai usor de reparat daca totusi se intampla.

Proceduri de aplicare
 

In cazul unui ulei pentru parchet, il puteti aplica cu o pensula, iar dupa o asteptare de cateva minute, stergeti excesul cu o carpa curata. Aplicarea unui lac pentru parchet este o procedura oarecum mai dificila. Puteti folosi o pensula, insa veti avea nevoie de mai multe straturi si fiecare trebuie sa fie usor sters cu un tampon pentru podea inainte de a aplica urmatorul strat.
 

Daca instalati o noua podea din lemn si doriti sa pastrati aspectul proaspat si stralucitor al lemnului pentru cat mai mult timp posibil, veti aprecia protectia pe care o poate oferi un lac pentru parchet. Daca, insa, sunteti de parere ca uzura podelei dumneavoastra este mult mai usor de remediat cu ajutorul unui ulei pentru parchet, care va oferi un aspect natural, utilizati unul pentru rezultate dorite. Daca tocmai ati slefuit podeaua din lemn veche si banuiti ca aceasta poate fi ultima slefuire pe care aceasta o poate sustine, utilizati un finisaj cu ulei. Veti putea revopsi podeaua ori de cate ori este nevoie, fara a fi nevoie sa o taiati pe cea existenta, si astfel, in mod semnificativ, ii puteti lungi durata de viata.

Daca sunteti decisi cu privire la ce vi se potriveste, locuinta dumneavoastra asteapta sa fie imbunatatita. Pentru a beneficia de cele mai bune oferte de lac pentru parchet, alegeti firma KLEBROM. Ii puteti contacta accesand   aici  sau la telefon 0726/ 159 136, pentru a face achizitia potrivita.

Related posts

Cum sa iti supraveghezi bebelusul cu un baby monitor

Adina Meyers

Decor guvernat de culoarea verde

Adina Meyers

Se poarta stilul amestecat

Adina Meyers