Home

Uită de Santorini și Mykonos! Vizitează cea mai bună insulă din Europa, în 2020. Peisajele sunt paradisiace – FOTO

A fost aleasă destinația de top a Europei, ce primește nota 10 în 2020.

Insula Paros din Grecia a fost numită cea mai bună din Europa, în 2020, în cadrul Travel + Leisure’s World’s Best Awards 2020, potrivit insider.com.

Paros a câștigat pentru a doua oară titlul de cea mai bună insulă a Europei, după reușita din 2018. În 2019, o altă insulă din Grecia, Milos, a ocupat locul 1 în preferințele turiștilor. Paros îi cucereşte pe amatorii de vacanţe romantice la mare, cu iz de istorie.

Insula Paros este cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. Este acelaşi material folosit şi la construcţia renumitei sculpturi, Venus din Milo expusă la muzeul Luvru, Paris.

Un loc foarte monden a devenit portul Naoussa, unde pe lângă gustări delicioase, puteţi să vă răsfăţaţi făcând cumpărături sau să vă lăsaţi duşi cu ajutorul taxiurilor marine, spre cele mai frumoase plaje, care se află în nordul insulei în apropiere de Lagera.

Oraşul principal este Paros sau Paroikia, care atrage în primul rând prin catedrala sa bizantină Panagia Ekatondapiliani din secolul 10, un exemplu relevant pentru folosirea marmurei în construcţii.

Vântul din Paros este recunoscut în toată Europa. Partea de sud a insulei este destinată curajoşilor iubitori ai kite surf-ului, care vor să se bucure de vântul cicladic local.

Frumusețea albă a insulelor Cyclade

Din punct de vedere istoric și cultural, pe insula Paros vei putea vizita cea mai importantă și veche biserică din toată Marea Egee, Panagia Ekatontapiliani sau Biserica cu 100 de Uși.

Oraşul se află într-un port ascuns, pe litoralul de vest. În afară de centrul aglomerat, care oferă diverse experienţe sportive şi culturale, aici veţi găsi şi mirifice străduţe lăturalnice, în lungul cărora se înşiruie căsuţe cicladice tradiţionale cu curţi pline de flori.

Naoussa, fost loc de întâlnire al piraților

De demult, Naoussa era locul în care se întâlneau pirații Mării Mediterane. Chiar și acum, locul și-a păstrat atmosfera de petrecere, muzica fiind aici omniprezentă, la fel cum sunt băuturile și petrecerile care țin până dimineața.

Related posts

O nouă stațiune pentru turiștii din România: „Litoralul Vestului”. A primit punctaj maxim – FOTO

Adina Meyers

Sistemele de incalzire radianta cu cabluri electrice

Adina Meyers

Evantaiul, artă și decor. Cum îl folosim în amenajările interioare

Adina Meyers