LifeStyle

Uita de murdaria din cuptor

In pragul sarbatorilor de iarna, cuptorul se afla in centrul atentiei. Cu ajutorul lui pregatim fripturile cu diverse sosuri, garniturile si prajiturile care promit sa transforme meniul intr-un adevarat festin. Insa orice petrecere aduce la pachet o sesiune intensa de curatenie post-preparare. Electrolux iti ofera solutia impotriva murdariei din cuptor: sistemele de autocuratare! 

Sezonul acesta se poarta peretii catalitici

Cuptoarele dotate cu functia de curatare catalitica au un invelis special, format din micro-pori, care se curata singur. Acesta absoarbe grasimile imprastiate in timpul prepararii, prevenind depunerile de grasime in interiorul cuptorului. Astfel cuptorul ramane curat iar tu vei putea pregati reteta speciala de friptura de porc fara niciun fel de probleme.

Este totusi recomandat ca din cand in cand sa-l incalziti cuptorul timp de o ora la 250˚C, dupa ce ati scos in prealabil toate accesoriile. 

Suprafete de email, usor de curatat

Una din inovatiile dezvoltate de Electrolux pentru cuptoare este suprafata de email. Astfel, cuptoarele sunt dotate in interior cu un strat gros de email, usor de curatat, care faciliteaza indepartarea grasimilor si scurgerea acestora imediat dupa coacere.  

Piroliza, cea mai  eficienta solutie

Sistemul de auto-curatare pirolitica poate fi activat de cate ori este nevoie. Odata selectata functia de piroliza, interiorul cuptorului se incalzeste la 500˚C. La aceasta temperatura toate reziduurile  din interiorul cuptorului sunt arse, la final ramanand numai o usoara urma de cenusa ce poate fi indepartata usor, cu o laveta umeda. Datorita temperaturii foarte ridicate din interiorul cuptorului specialistii Electrolux recomanda sa scoateti toate accesoriile inainte de inceperea programului de autocuratare. 

In plus, atunci cand temperatura cuptorului ajunge la 300˚C, usa cuptorului se blocheaza automat. Astfel chiar si cele mai curioase persoane nu vor putea accesa cuptorul pe durata programului de autocuratare. La final, odata racit interiorul, usa se deblocheaza, si vei putea folosi cuptorul ca si cum n-ar fi fost niciodata murdar. 

Toate cuptoarele dotate cu functia pirolitica sunt prevazute cu usi care au 4 straturi de sticla pentru a mentine temperatura exterioara la un nivel scazut si, implicit, pentru a te proteja pe tine si cei dragi de potentiale arsuri. 

De acum inainte poti pregati mancaruri cu sosuri elaborate, fara sa iti faci griji pentru momentul curateniei cuptorului. Restul, tine de Electrolux!

Related posts

Apartamente de vânzare în Iași sunt multe, dar cumpărătorii puțini

Adina Meyers

Cea mai mare colecție semnată de pictorul suprarealist Victor Brauner, scoasă la vânzare – VIDEO

Adina Meyers

Experienţa plăcută de a cumpăra de la CLIMATICO

Adina Meyers