Calatorii Home LifeStyle

Turnul Olarilor și Turnul Dulgherilor din Sibiu intră în circuitul turistic, după 40 de ani – FOTO

Turnul Olarilor, care datează din secolul al XV-lea, și Turnul Dulgherilor, construit în secolul al XIV-lea, au fost reabilitate de Primăria Sibiu, odată cu un alt turn și cu zidul Cetății, și intră în circuitul turistic. Cele două edificii nu au putut fi vizitate în ultimele patru secole.

Lucrările de reabilitare a zidului cetății de pe bulevardul Corneliu Coposu, din oraș, și a celor trei turnuri de pe strada Cetății, se apropie de finalizare. Turnurile vor fi deschise publicului din 1 august. Se vor găsi panouri informative cu date istorice referitoare la aceste obiective.

Program

Intrarea vizitatorilor se va face prin Turnul Dulgherilor, ieșirea urmând să se facă prin Turnul Olarilor. În perioada de sezon turistic, între 1 aprilie și 31 octombrie, programul de vizitare va fi de marți până duminică, între orele 11 și 19, iar în extrasezon publicul va avea acces de marți până duminică între orele 10 și 18.

Date istorice – Turnul Dulgherilor: înălțime 21.65m

1337 – 1366

Este un turn de flancare alipit incintei a III-a. Plan circular la bază. De la nivelul cornişei, turnul primeşte forma unei prisme octogonale încheiată în porţiunea superioară printr-o parte ieşită în exterior susţinută de console cu guri de păcură între arce. Sub streaşină – decor în formă de creneluri. Acoperiş de forma unei piramide octogonale ascuţite. Restaurat în 1967 şi 2008.

Date istorice – Turnul Olarilor: înălțime 19.60m

A fost construit în sec. XV din piatră şi consolidat un secol mai târziu. De plan dreptunghiular, cu o retragere a corpului paralelipipedic al turnului, de la cel de al doilea nivel, unde pe fiecare latură sunt practicate câte două deschideri înguste de forma unor metereze.

Partea superioară, ieşită în afară, se sprijină pe o înşiruire de console cu guri de aruncare. De jur împrejur sunt amplasate câte cinci lăcaşuri de tragere pentru archebuze. Sub streaşina: metereze în formă de trepte. Acoperiş piramidal în patru ape executat cu învelitoare din olane. Turnul este considerat de mulţi cercetători că fiind de provenienţa mai recentă, de pe la mijlocul secolului al XVI-lea.

Related posts

Castiga aur si bijuterii fantezie cu noua promotie Moment

Adina Meyers

BIFE-SIM 2016 promite o incursiune in lumea mobilierului lucrat cu rafinament si bun-gust!

Adina Meyers

Festivalul degustatorilor de film si arta culinara

Adina Meyers