LifeStyle

Tu stii care sunt plantele potrivite pentru locuintele nu foarte luminoase?

Nu toti ne numaram printre norocosii posesori de locuinte spatioase si luminoase, insa fiecare dintre noi poate sa se bucure de prezenta plantelor de interior. Asta pentru ca exista solutii inclusiv pentru acele apartamente mici si intunecoase. 

Din diverse motive (unul dintre ele putand fi pozitionarea casei / apartamentului) razele soarelui nu vor inunda incaperile sau, daca o vor face, va fi pentru o perioada scurta de timp. Cel mai probabil te gandesti ca plantele vor avea de suferit din aceasta cauza, iar din acest motiv eviti sa iti decorezi locuinta cu ele. Este insa doar o parte din adevar. Da, unele plante care adora lumina soarelui cu siguranta nu se vor simti in largul lor si nu se vor dezvolta sanatos, insa la fel de bine sunt si plante care efectiv adora locurile mai intunecoase.

Te intrebi care sunt plantele cele mai potrivite pentru locuintele nu foarte luminoase? Iti vom oferi in articolul de fata cinci exemple numai bune de luat in considerare.

Prima pe lista noastra este Dracena, aceasta fiind o planta deloc pretentioasa care se poate adapta perfect conditiilor din apartamentul nostru (ne referim atat la temperatura, cat si la cantitatea de lumina). Din acest motiv este si pe lista celor mai prezente plante in locuintele din Romania si nu numai. Pe perioada sezonului rece Dracena se va simti foarte bine chiar si la temperaturi de 12 grade Celsius, iar in timpul verii se descurca foarte bine cu temperaturi de pana la 25 de grade Celsius.

Continuam lista cu o alta planta pe care ai vazut-o cu siguranta destul de des in casele romanilor. Este vorba de crinul pacii, acesta fiind apreciat pentru frumusetea sa, dar si pentru ca nu necesita o ingrijire foarte atenta. Trebuie mentionat faptul ca adora ca in aer sa fie un nivel al umiditatii mai ridicat. Asadar, daca ai o locuinta in care ai probleme cu umiditatea crescuta (care poate duce la aparitia igrasiei si mucegaiului) crinul pacii te va ajuta foarte mult sa o reglezi si sa o aduci la un nivel mai jos.

Feriga este o alta planta de interior foarte populara. Putem spune ca este chiar cea mai populara optiune spre care se indreapta majoritatea persoanelor care vor sa aduca natura mai aproape. Un avantaj al acesteia este capacitatea de a purifica aerul, reusind sa elimine unele substante precum formaldehida.

Begoniile sunt o optiune buna pentru persoanele care prefera plantele frumoase, cu flori care vor infrumuseta cu siguranta incaperea in care sunt amplasate. Ele se pot dezvolta chiar si atunci cand nu au parte de foarte multa lumina naturala.

Ultima planta de pe lista noastra este ficusul. Acesta reuseste sa se faca remarcat mai ales datorita rezistentei ridicate la temperaturile joase.

 

 

Related posts

Schimbarea suntem noi! Fiecare eu, fiecare tu, impreuna!

Adina Meyers

Bucataria mediteraneana, gourmet, dar sanatos

Adina Meyers

IMAGINI ALE LUMII TRECATOARE

Adina Meyers