LifeStyle

Bicicletele fitness – ideale pentru persoanele care vor sa se mentina in forma de acasa

Bicicletele fitness se numara printre cele mai populare echipamente de antrenament intalnite in casele romanilor. Asta nu doar pentru ca sunt mai accesibile ca pret decat, de exemplu, benzile de alergat, ci mai ales pentru ca reprezinta o modalitate usoara si eficienta de a te mentine in forma de acasa, fara a mai fi nevoit sa mergi la sala.

Cui se adreseaza bicicletele fitness? Tuturor! Insa in special incepatorilor (care doresc sa se antreneze usor si eficient), persoanelor varstnice (care vor sa faca miscare si sa isi imbunatateasca conditia fizica), proaspetelor mamici (care isi doresc sa ajunga din nou la silueta dinaintea sarcinii) si persoanelor care sufera de diferite afectiuni medicale. Tu stii insa cum alegi bicicleta fitness ideala pentru tine? O sa iti spunem asta in continuare.

Pentru inceput e bine sa stii ca avem de ales dintre trei mari categorii de biciclete fitness, fiecare venind la pachet cu anumite avantaje si dezavantaje, avand de asemenea preturi diferite. Ne referim la bicicleta mecanica (cea mai ieftina varianta care este creata special pentru utilizarea casnica, fiind ideala daca vrei sa faci miscare zilnic insa fara a scoate foarte mult bani din buzunar), bicicleta magnetica (ideala daca doresti sa slabesti intr-un ritm mai alert si sa iti dezvolti o conditie fizica de invidiat) si bicicleta eliptica (cea mai buna si, in acelasi timp, cea mai scumpa optiune pe care o ai la dispozitie – marele avantaj al acesteia este ca te ajuta sa antrenezi atat partea inferioara a corpului, cat si pe cea superioara).

Acum ca stii care sunt principalele tipuri de biciclete fitness este timpul sa te uiti la celelalte aspecte pe care tu trebuie sa le ai in vedere. Este vorba de dimensiunile bicicletei si greutatea maxima suportata de aparat. Trebuie spus ca majoritatea modelelor de pe piata pot fi folosite de persoane care au o greutate de pana la 120 sau 130 de kilograme, acestea facand parte din categoria celor semiprofesionale. Daca vrei ceva mai rezistent atunci va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar.

Este important sa ai la dispozitie si posibilitatea de a alege un numar cat mai mare de antrenamente, in functie de intensitate, astfel incat sa nu ii permiti corpului tau sa ajunga la plafonare. Din pacate, modelele ieftine nu dispun de acest lucru. Recomandam insa sa nu faci niciun compromis in ceea ce priveste reglarea rezistentei la pedalare, unde e bine sa poti alege intre mai multe nivele, precum si sa poti face acest lucru fara a intrerupe antrenamentul.

Related posts

(P) VELUX face publice poveștile din mansardele create în ultimii 20 de ani în România

Adina Meyers

Câteva lucruri de care poți ține cont dacă te gândești să achiziționezi un câine

Adina Meyers

Whirlpool Corporation- desemnat cel mai admirat producator de electrocasnice din lume

Adina Meyers