Fiindcă piața financiară este la un nivel de relaxare care îți permite să accesezi noile credite instant (uusi pikalaina 2018), poate că a venit timpul să îți renovezi apartamentul sau casa. Costurile unei astfel de operațiuni sunt destul de ridicate, de aceea, “apelează la un prieten” sau “fă-o de unul singur” sunt câteva dintre îndemnurile care îți salvează atât banii, dar și care te ajuta să-ți consolidezi aura de macho-man.

Cu toate acestea, nu trebuie să te grăbești, fiindcă, în lipsa unor temeinice cunoștințe în domeniul zugrăvitului, electricității sau altor câmpuri conexe, s-ar putea (sigur) să ajungi să regret decizia de a face toate acestea de unul singur sau cu prietenii (mai ales dacă nu sunt pricepuți). Un truc care te poate ajuta să nu strângi prea tare curea și să rămâi cu ceva bani în buzunar se numește “fii tu ajutorul specialistului”!

Reducerea cheltuielilor renovării depinde doar de abilitățile tale!

În situația în care ai apela la o echipa de profesioniști, situația ta financiară ar suferi un declin accentuat, iar dacă ai alege să renovezi alături de persoane nepricepute vei observa că ai consumat atât bani, cât și timp și resurse aiurea. Alegând varianta cu “ajutorul meșterului”, vei scuti o parte din banii pe care acesta i-ar fi plătit unui ajutor (sau mai multor ajutoare), dar vei și deprinde anumite trucuri pe care le poți aplica mai apoi, de unul singur, la viitoarea renovare.

Așa cum se precizează pe alfalainaa.fi, una dintre modalitățile prin care poți crește nivelul de eficientizare a costurilor de renovare este să mergi direct la sursa de vânzare. În general, magazinele aplică un adaos comercial produselor vândute, ceea ce înseamnă încărcarea financiară a clientului. Mergi direct la depozit și încearcă să discuți cu un reprezentat care îți poate oferi un preț apropiat de cel pe care îl oferă inițial magazinului (mai ales dacă este vorba despre o cantitate mai însemnată de materiale).

Dacă ai de montat parchetul, mergi pe varianta în care alegi oferta ce are inclusă în preț și costul montării, pentru că vei ieși mult mai ieftin. Pentru cazul în care dorești să zugrăvești singur, atunci alege să-ți cumperi vopseaua în funcție de calitatea acesteia și raportat la suprafața pe care trebuie aplicată. Există o serie de magazine în care vei beneficia  de sfaturi gratuite de aplicare și asupra modului în care trebuie efectuată zugrăvirea. Ca să nu ajungi în situația în care trebuie să plătești mult mai mult, alege întotdeauna soluția cu “ajutorul meșterului”, pentru că sunt o serie de activități care impun prezența personalului acreditat și specializat (electricitate, montaj calorifere, etc.).

Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre operațiuni simple (montare jaluzele verticale, prize, etc.), genul acesta de activitate poate fi prestat fără probleme de către tine, personal. Ca o recomandare suplimentară, alege întotdeauna materiale de calitate, care îți garantează rezistență în timp, durabilitate crescută și care sunt însoțite de un certificat de calitate. În cazul în care apelezi la o echipă profesionistă și autorizată, aceasta trebuie să aibă toate autorizațiile în regulă, mai ales dacă este vorba despre montarea unor centrale termice sau instalații de gaz. Asigură-te că totul este în ordine atunci când îți renovezi casa, fiindcă în acest mod, sigur vei face și economii!

Related posts

Freza electrica de zapada, perfecta pentru indepartarea zapezii din curte

Adina Meyers

Vrei ca baia ta sa arate spectaculos? Atunci alege unul dintre aceste lavoare negre!

Adina Meyers

Proiect de casa: parter, 193 de mp

Adina Meyers