Domeniul Regal de la Savarsin si-a redobandit in totalitate farmecul si eleganta de odinioara odata cu incheierea unui proces indelungat de restaurare a Castelului. Lucrarea complexa a fost finalizata la mai bine de un an de la inaugarea a doua cladiri situate pe proprietatea regala, Casa Musafirilor si Casa Intendentului.

Ferestrele Gealan au contribuit la modernizarea celor doua cladiri, pastrand in acelasi timp aspectul traditional, prin folosirea profilelor personalizate Gealan Futura. Confortul si functionalitatea sunt asigurate de cele mai moderne tehnologii integrate in sistemul Futura, care ating valori de izolare termica excelente, de 0,89 W/m²K. De asemenea, imbinarea profilelor la unghi de 90 de grade si caserarea cu decor lemn in nuanta de nuc, atat la interior, cat si la exterioar, a facut posibila mentinerea aspectului autentic al cladirilor.

Prin folosirea celei mai noi game de ferestre, Gealan Futura, au fost respectate intocmai exigențele arhitectului de construcție a proiectului, rezultatul fiind unul demn de Casa Regala. Sistemul Futura ofera numeroase avantaje, atat de ordin tehnic, cat si estetic, datorita integrarii celor mai moderne tehnologii: STV, IKD si Acrylcolor. Astfel, produsul poate fi utilizat cu succes in cazul cladirilor noi, dar si pentru renovarea constructiilor vechi si chiar a cladirilor monument istoric.

Si usile Gealan folosite pentru cele doua cladiri de la Savarsin sunt elemente care au reusit sa dea un farmec aparte incaperilor si sa se incadreze perfect in stilul arhitectural original. Specialistii au mentinut un echilibru elegant intre design-ul ferestrelor si cel al usilor, alegand in ambele cazuri aspectul de lemn, in nuanta de nuc. In plus, accesoriile aurii, folosite la sistemul de inchidere al ferestrelor si la usi, se incadreaza perfect in spatiul deosebit si rafinat al cladirilor.

Pe durata proiectului desfasurat pe domeniul de la Savarsin, Gealan a demonstrat ca poate respecta cele mai exigente cerinte, oferind solutii complete pentru rezultate durabile, prin imbinarea ultimelor tehnologii cu nevoia estetica. In semn de recunoastere a produselor si serviciilor de cea mai inalta calitate, compania a primit anul acesta Titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a Romaniei, intr-o ceremonie organizata la Palatul Elisabeta.

Constructiile restaurate de la Savarsin vor putea fi admirate de iubitorii de istorie incepand cu anul 2016, cand domeniul exterior al castelului si parcul din jur vor fi deschise publicului larg.

 

Related posts

Baia de la mansarda – oaza ta personala

Adina Meyers

Mariana Bradescu, co-fondator Rock Star Construct: “Am depus eforturi foarte mari de educare a pietei, ca astazi sa avem clienti care stiu exact ce vor”

Adina Meyers

Proiectoarele LED, o solutie ieftina pentru siguranta casei

Adina Meyers