Amenajare gradina

Trucuri de efect pentru amenajarea inspirată a grădinii tale

Iarna este perioada ideală să te gândești cum vrei să-ți amenajezi grădina, ca să te poți bucura de un spațiu de relaxare perfect, de îndată ce vor veni primele zile însorite.

Dacă vrei să concepi totul chiar tu, fără ajutor de la experți. Atunci ai o misiune destul de grea, dar noi îți venim în ajutor și îți prezentăm câteva trucuri simple și practice.

Pentru amenajarea curții într-un stil ambiental, îți recomandăm să incluzi în design diferite elemente de decor.  În acest fel, vei obține o grădină amenajată inspirat și modern. Cu un aspect natural, indiferent de dimensiunea ei sau de stilul pe care ți-l dorești.

Iată cum poți valorifica anumite elemente cu funcționalitate practică, transformându-le astfel în obiecte decorative:

Folosește blocuri de zid

Pentru a delimita cât mai frumos diferite zone din grădină, poți folosi, în loc de piatră sau beton, blocuri de zid, din beton vibropresat. Acest material este mai accesibil, mai ușor de montat și mai rezistent ca altele. În plus, arată foarte bine. Și este ușor de integrat în orice stil de design. De la cel rustic la stilul clasic sau modern. Blocurile de zid sunt ideale în special pentru amenajarea unei grădini situate în pantă, care necesită terasare.

Transformă băncile în elemente decorative

Dacă vrei să montezi câteva bănci în grădina ta, îți recomandăm să alegi unele construite din lemn. Dar și pavele de beton vibropresat. Aceste materiale rezistă foarte bine la orice condiții meteo. Sunt naturale și elegante, iar stâlpii de susținere ai băncii pot fi utilizați pe post de jardinieră. În acest fel, faci economie de spațiu și de bani. Pentru că poți planta florile chiar în aceste jardiniere. Banca devine un element practic, dar și unul decorativ, care îți va înfrumuseța grădina.

Dacă dispui de mai mult spațiu, poți amenaja separat mai multe jardiniere. Tot din pavele de beton vibropresat, asigurând astfel o unitate în design. În perfectă armonie cu gardul și cu aleile pavate. În aceste jardiniere din beton poți să plantezi inclusiv arbuști ornamentali sau copaci.

Terasează o curte mică

Terasarea este cea mai bună soluție de amenajare pentru o curte în pantă, dar îți recomandăm să recurgi la această variantă și dacă ai o curte de dimensiuni mai mici, chiar dacă este situată pe un teren plan.

 

Prin amenajarea grădinii pe mai multe niveluri, vei câștiga mai mult spațiu și în acest fel vei putea obține zone cu funcționalități diferite. Spre exemplu, pe nivelul de sus poți amenaja o terasă pentru relaxare, pentru luat masa în aer liber sau pentru munca de acasă, iar jos poți să creezi o mică zonă verde, cu gazon, flori și arbuști ornamentali. Poți să amplasezi jardiniere cu flori inclusiv pe marginile zidurilor de suport, iar treptele pot fi transformate foarte ușor în scaune: tot ce trebuie să faci este să le oferi musafirilor niște pernuțe pe care să se așeze.

 

Iată cât de simplu este să obții o amenajare modernă, de efect a grădinii tale, prin soluții simple și ieftine! Alege din sugestiile noastre ideile care sunt pe placul tău și nu ezita să le pui în aplicare!

Related posts

Gradina plina de arome si culoare

Adina Meyers

Ghidul pentru îngrijirea gazonului 

Adina Meyers

Cum intretii plantele din locuinta atunci cand nu ai foarte mult timp liber la dispozitie

Adina Meyers