Cu toții ne dorim să ne putem bucura de o locuință spațioasă. Atunci când suprafața sa nu este una generoasă, nu ne rămâne decât să apelăm la câteva trucuri de amenajare.

De exemplu, în cazul unui living mai mic, pentru a obține mai mult spațiu, poate fi vorba despre:

Modificări de structură

Un living mic poate fi extins prin demolarea totală sau parțială a unora dintre pereți, cu condiția ca aceștia să nu facă parte din structura de rezistență a locuinței. De exemplu, se poate renunța la peretele care separă livingul de bucătărie sau cel care îl separa de hol.

Integrarea balconului în living

Dacă nu ai suficient spațiu în living pentru amplasarea unei mese de dining, poți rezolva problema astfel: integrează balconul în zona de zi și transformă-l în zonă de dining.

Mobilier minimalist

Chiar dacă îți place stilul clasic și mobilierul din lemn masiv, într-un living foarte mic este mult mai indicat să optezi pentru corpuri de mobilier în stil minimalist, realizate din PAL sau MDF.

Culori deschise

Culorile au un aport considerabil în crearea impresiei de spațialitate. Dacă livingul tău are o suprafață redusă, vopsește pereții în culori pale (crem, bej, vernil) sau în alb.

Open-space

În cazul în care locuiești într-o garsonieră mică, o soluție este crearea unui open-space prin renunțarea la peretele care separă livingul de bucătărie.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cabana frumoasa si ieftina

Adina Meyers

Suporturi cu stil pentru cărți, reviste și ziare

Adina Meyers

Un Crăciun delicat şi tandru în mijlocul familiei

Adina Meyers