Daca ai petrecut macar o noapte intr-un hotel de 4 sau 5 stele, cu siguranta au fost cateva aspecte in decorul camerei pe care le-ai apreciat si probabil ti-ai fi dorit sa le integrezi si in amenajarea propriului dormitor.

Ca si in dormitorul personal, intr-o camera de hotel piesa principala o reprezinta patul, care trebuie obligatoriu sa fie de dimensiuni mari ( 180 cm X 200 cm ), sa fie dotat cu o saltea buna si asternuturi din materiale de calitate superioara.

Pernele decorative, asortate cu draperia in cele mai multe cazuri, pledurile asezate la capatul patului, tapetul sau obiectele decorative aduc un plus de armonie si eleganta amenajarii. Pentru a face dormitorul sa semene cat mai mult cu decorul unei camere de hotel, nu uita sa pozitionezi la capatul patului o bancheta ( sau chiar o canapea de dimensiuni reduse, doua fotolii sau doi tabureti ), pe care poti aseza seara pernele decorative sau halatul de noapte.

Un alt truc in indeplinirea obiectivului tau este crearea unui loc destinat conversatiilor, alcatuit de regula dintr-o masuta de dimensiuni mici si doua fotolii. Acestea pot fi inlocuite cu o canapea sau doua scaune. Masa de birou prezenta in camerele de hotel poate fi substituita cu o masa pentru machiaj, in cazul dormitorului personal. Alaturi de design, comfortul este la fel de important atunci cand vorbim despre camere de hotel luxoase. Astfel se justifica prezenta mochetei care acopera suprafata podelei, a draperiilor care nu permit lumina zilei sa patrunda in incapere cat si fixarea pe perete, in apropierea patului a intrerupatoarelor care pot fi accesate fara a fi nevoie sa ne deplasam din pat. 

Camerelor de hotel le lipsesc din decor sifonierele impunatoare, dar daca spatiul locuintei nu iti permite sa amenajezi un dressing sau sa depozitezi lucrurile in alte incaperi, atunci trebuie sa faci un compromis si sa alegi un dulap inzidit in dormitorul tau. 

Accesul la baie direct din dormitor, este un alt aspect pe care este bine sa il bifezi pe lista ta, daca intentionezi sa iti creezi in dormitor o atmosfera cat mai apropiata de camera unui hotel cu pretentii.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

Related posts

Vă place stilul franțuzesc de amenajare?

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru apartamente mici

Adina Meyers

Soluții de separare a spațiilor cu uși glisante: idei și inspirație

Adina Meyers