Secretul unei amenajări interioare poate consta într-o singura piesă „statement” suficient de puternică încât să determine amenajarea întregului spațiu, astfel încât totul să se raporteze la aceasta.

Fie că este vorba de un tablou, un anumit tapet, o lampă sau un fotoliu cu un design deosebit, amenajarea spațiului într-un mod inteligent poate conduce atenția privitorului către obiectul vedetă ce pune în același timp în valoare întregul spațiu.  O alternativă la obiectul vedetă o reprezintă peretele vedetă, acesta fiind o compoziție echilibrată ce cuprinde tablouri, tapet, corpuri de iluminat, obiecte de mobilier (scaune, fotolii, masute, dulapuri etc.) sau alte volume percepute în prim plan.

Spațiu de locuit elegant

Mobilierul de bună calitate, finisajele high-end, corpurile de iluminat în ton cu ambientul, materialele prețioase folosite pentru tapiserii și draperii, unitatea dată de stilul pieselor de mobilier, al decorațiunilor și al finisajelor, toate aceste elemente se regăsesc într-un spațiu de locuit elegant.

Spațiu de locuit avangardist

De cele mai multe ori pentru o amenajare armoniosă a unei propietăți se apelează la un designer de interior, care eficientizează și pune în valoare spațiul util. Proprietățile spectaculoase sunt adesea amenajate avangardist, de la finisajele semnate de mărci celebre până la mobilier unicat, realizate custom made de designeri de obiect.

Spațiu de locuit boem

Pentru o locuință boemă se pune accent pe spațiile luminoase, calde, pline de culoare și cu obiecte decorative. Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate materialele naturale (lemn, piatră, piele).

Related posts

Toalete inteligente pentru o igienizare în detaliu

Adina Meyers

Plantele si rolul lor decorativ

Adina Meyers

Prezentarea noului sediu al Ambasadei SUA– un exemplu de constructie verde

Adina Meyers