LifeStyle

Rama si Nadia sustin campionii la mic dejun

RAMA in colaborare cu Nadia a lansat pe parcursul lunii Iunie initiativa educationala “Campioni la mic dejun”, adresata copiilor din clasele I-IV. In cadrul acestui proiect, copiii au fost invatati sa isi pregateasca singuri sandvisuri cat mai sanatoase, gustoase, dar si cat mai ingenioase, iar cu ajutorul parintilor sa le inscrie in concursul de pe pagina de facebook RAMA Romania.

Pe  20 iunie,  RAMA  si  Nadia au premiat castigatorii concursului „Campioni la Mic Dejun”, initiativa educationala derulata pe parcursul lunii iunie 2013.

Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi primite inca de mica de la parintii mei, sfat care m-a ajutat enorm atat ca sportiv, cat si apoi ca sotie si mama. La randul meu, incerc sa il invat pe fiul meu deprinderi zilnice sanatoase pentru ca acestea constituie baza unei alimentatii echilibrate. Sustin initiativa RAMA, brand pe care il apreciez de multi ani, de cand il procuram din Germania, pentru ca nu exista in Romania. Sper ca datorita initiativei Campioni la Mic Dejun cat mai multi parinti vor reusi sa isi convinga copiii sa nu sara niciodata peste micul dejun. Numai daca suntem sanatosi putem avea succes, iar pentru a fi campioni ziua trebuie sa inceapa intotdeauna, chiar si in vacanta, cu un mic dejun echilibrat”, a declarat Nadia Comaneci.

Specialistii in nutritie atentioneaza ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, mai ales pentru copiii de varsta scolara, pentru care nivelul de solicitare intelectuala este foarte ridicat in special in cursul diminetii: „Exista o legatura directa intre masa de dimineata si procesele cognitive la copii. Alimentele bogate in proteine si grasimi sanatoase, in special Omega 3, amelioreaza substantial functionarea sistemului nervos si cresc semnificativ performantele scolare. De aceea este foarte important ce contine prima masa a zilei”, spune Corina Zugravu, medic specialist in Igiena Alimentatiei si Nutritie.

Obiceiul de a lua micul dejun trebuie consolidat si in timpul vacantei, cand cei mici au mai mult timp si pot fi incurajati sa isi pregateasca singuri un mic dejun de calitate si sa inteleaga ce este bine sa manance.

Deprinderea unui stil de viata sanatos este strans legata de obiceiul de a lua micul dejun.

Fiecare obicei sanatos deprins in copilarile este un castig imens, atat pentru copil, dar si pentru viitorul adult. Se pare ca acei copii care iau micul dejun corect si nu in graba, inteleg mai usor si gandesc mai eficient” spune spune Corina Zugravu, medic specialist in igiena alimentatiei si nutritie.

Festivitatea de premiere a castigatorilor concursului „Campioni la Mic Dejun” a avut loc pe 20 iunie, la Scoala Gimnaziala Nr. 11 “Ioan Heliade Radulescu” din Bucuresti.

 

 

 

Related posts

Pandemia de coronavirus: Ghidul de mers cu liftul în companii

Adina Meyers

LONCOLOR EXPERT HempStyle a primit distincția „Produsul Anului 2020” Roxen este brand ambassador-ul gamei

Adina Meyers

Tarta cu nectarine si caise

Adina Meyers