Transformatoarele sunt un element cheie în dezvoltarea industriei electrice. Datorită acestora s-a putut realiza, în mod practic și economic,  transportul energiei electrice  pe distanțe mari. Un transformator electric  este o mașină statică de curent alternativ care permite variația anumitor funcții ale curentului, cum ar fi tensiunea sau intensitatea, menținând în același timp frecvența și puterea, în cazul unui transformator ideal.
Transformatoarele de 12v sunt dispozitive electrice folosite pentru a crește sau a reduce tensiunea într-un circuit de curent alternativ. Ideea folosirii transformatoarelor de 12v este de a contribui la menținerea puterii în circuitul menționat.

Transformatorul 12v – descriere

Transformatoarele de 12v disponibile pe https://www.tme.eu/ro/katalog/transformatoare-toroidale_100028/ sunt dispozitive electrice care sunt utilizate în general pentru a crește sau a scădea tensiunea într-un circuit electric care trebuie să fie curent alternativ.

Există diferite tipuri de transformatoare, inclusiv electrice, pentru tuburi fluorescente, becuri și sisteme de iluminat care funcționează cu 12VDC. Acest dispozitiv este cunoscut și sub numele de transformator de izolare, ele sunt fabricate pentru a alimenta dispozitivele electrice care au nevoie de o separare a circuitelor.

Este un instrument important mai ales pentru cei care lucrează cu electricitate și pot fi folosite în orice mediu, căci sunt protejate împotriva umidității deoarece în momentul fabricării sunt impregnate cu rășină.

Ideea folosirii transformatoarelor de 12v este de a contribui la menținerea puterii unui echipament, adică de a determina dacă puterea care intră în el este egală cu cea care iese; un proces cu adevărat important în distribuția energiei electrice a oricărui dispozitiv.

Pe de altă parte, este de remarcat faptul că, printre alte funcții, transformatoarele ridică tensiunea energiei electrice generate într-un anumit punct, la nivelurile necesare pentru a transmite eficient electricitatea către un alt capăt.

Diferite aplicații pentru transformatoare

Transformatoarele sunt elemente utilizate pe scară largă în rețeaua electrică. Odată ce energia electrică este generată în generatorul centralelor, și înainte de a o trimite în rețea, transformatoarele superioare sunt folosite pentru a ridica tensiunea și a reduce astfel pierderile de transport produse de  efectul Joule. Odată transportate, se folosesc transformatoare reducătoare pentru a da acestei electricități valori cu care se poate lucra.

Transformatoarele sunt folosite și de majoritatea  aparatelor de uz casnic și dispozitivelor electronice, deoarece funcționează în mod normal la tensiuni de o valoare mai mică decât cea furnizată de rețea.

În plus, transformatoarele fac parte dintr-un element cheie în siguranța electrică a locuințelor: diferențialul. Acest aparat folosește transformatoare pentru a compara intensitatea care intră cu cea care iese din casă. 

Cauți transformatoare 12v și alte componente electrice de înaltă calitate? Vizitează tme.eu și verifică oferta de peste 500 000 de produse disponibile! 

Related posts

De ce să alegi sistemul pluvial Scandic de la RoofArt

Adina Meyers

Cum construiesti o casa eficienta termic?

Adina Meyers

Avantajele utilizării separatoarelor de hidrocarburi în spălătorii auto

Adina Meyers