Amploarea unui proiect de amenajare sau reamenajare este, de cele mai multe ori, subestimata si prin urmare multi prefera sa se ocupe de acest aspect fara a apela la cunostintele si experienta unui designer de interior. Ceea ce multi nu iau in calcul este faptul ca, meseria de designer de interior, la fel ca si orice alta meserie, urmeaza anumite reguli, care respectate, vor duce la un rezultat apreciat si satisfacator pentru beneficiarul spatiului amenajat.

Unul dintre secretele unei amenajari reusite este crearea unui punct de interes, numit si *focal point*. Stabilesti astfel care element al amenajarii va deveni vedeta si ulterior te vei orienta spre piese de mobilier si decor care sa il valorifice. Daca faci greseala de a crea mai multe zone de interes intr-un spatiu mic, nu vei obtine o amenajare echilibrata, ci un spatiu incarcat inutil, care iti va parea obositor.

Iti propun caramida pentru a crea un *focal point* in oricare incapere din locuinta ta, indiferent de stilul de amenajare abordat. Caramida poate fi vopsita si astfel adaptata elementelor prezente in spatiul amenajat. Daca preferi culoarea si textura bruta a caramizii integreaz-o in amenajare fara retineri, deoarece rezultatul obtinut va fi unul spectaculos.

Articol de: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747.666.473.

Sursa foto: http://www.pinterest.com./

Related posts

Video – Cum să pictezi o ușă

Adina Meyers

Ce perdele si draperii sa alegi pentru vara aceasta

Adina Meyers

7 idei pentru amenajarea unei gradini in stil englezesc

Adina Meyers