Mansarda, un loc de poveste cu aer cochet, poate aduce o suplimentare considerabilă a spaţiului util, cu un cost redus şi o execuţie rapidă. Indiferent că vrei să construieşti o mansardă, să o amenajezi sau să transformi un pod în mansardă, trebuie să te documentezi şi să ai în vedere câteva aspecte importante, pentru a evita din start dezavantajele ce pot surveni: izolaţie precară, umiditate ridicată, prea frig iarna, prea cald vara.

Realizarea unei mansarde trebuie tratată de la început cu maximum de atenţie. Indiferent că te-ai hotărât să mansardezi o construcţie existentă sau să transformi un pod în mansardă, discută cu un profesionist în vederea efectuării unei expertize tehnice. Această experiză va cuprinde mai multe măsuri, pe care trebuie să le iei pentru ca structura existentă să poată suporta greutatea noii construcţii.

În cazul unei construcţii noi, prevăzute cu mansardă, trebuie să ştii care sunt materialele necesare pentru a o realiza într-un mod optim. Chiar dacă execuţia se face relativ rapid, paşii pe care trebuie să-i urmezi pot fi consideraţi “cele 6 porunci” şi nu trebuie săriţi.

Izolaţia termică este de importanţă capitală şi te ajută să eviţi situaţii de genul prea frig iarna şi prea cald vara. Din punctul de vedere al raportului calitate-preţ, cea mai bună soluţie o reprezintă vata minerală bazaltică de la Isover, care are şi rol de izolaţie fonică. Aceasta trebuie să aibă o grosime de minimum 20 cm. iar pentru pereţii exteriori poate fi folosită aceeaşi soluţie.

Este bine să ştiţi că distanţa de montaj între căpriori trebuie să fie de 60 cm, aceasta reprezintând lăţimea plăcii de vată minerală bazaltică. Acestea se prezintă sub forma unei împâslituri de fibre cilindrice, care au diametre de câţiva microni şi sunt solidarizate cu ajutorul unui liant, înglobând astfel un volum foarte mare de aer. Adaugarea de uleiuri minerale realizează protecţia împotriva pătrunderii prafului  şi  înlătură efectul negativ al umidităţii  care reduce confortul şi poate avea consecinţe grave asupra construcţiei, ducând la degradarea structurii, formarea condensului şi a mucegaiului.

Beneficiind de o astfel de izolaţie, te vei bucura de numeroase avantaje iar instalarea este uşoară şi rapidă. Este deasemenea creată premiza pentru pierderi mici de căldură şi crearea unui climat agreabil în interior, datorită circulării aerului, reducerea zgomotelor din exterior, care se traduce printr-o creştere a confortului interior. 

Related posts

Proiect de casa: P + 1 E, 180 mp

Adina Meyers

3 metode inovatoare de hidroizolare a subsolului

Adina Meyers

Cum tratam aparitia puntilor termice

Adina Meyers