După ani petrecuţi cu părinţii, la cămin sau prin chirii de tot felul, în sfârşit ai acum propria ta casă. Dacă ţi-ai cumpărat apartamentul deja echipat şi mobilat, atunci nu îţi mai rămâne decât să te bucuri de confortul casei tale. Dacă însă “acasă” nu înseamnă altceva decât un spaţiu total neamenajat, poate că ar trebui să citeşti acest articol până la capăt. Este importat să ştii ce investiţii primează, atunci când te muti în casă nouă, pentru că nu este chiar cel mai bun moment în care să iroseşti bani pe lucruri inutile. Aşadar, iată ce ar trebui să îţi iei pentru casă, în viitorul apropiat:  

  1. Cumpără cel mai bun pat pe care îl găseşti

Dacă în sfârşit ai casa ta, însă este total nemobilată şi te vezi nevoit să dormi câteva nopţi pe saltea, atunci patul trebuie să fie prima investiţie de pe lista de priorităţi. Gândeşte-te bine înainte pe ce dai banii, pentru că un pat bun trebuie să îţi asigure un somn adânc şi liniştitor. Fiind o investiţie pe termen lung, fii sigur că îţi cumperi un pat cu adevărat confortabil.

2. Caută un frigider foarte încăpător

Încearcă să găseşti un frigider cu cât mai multe compartimente şi congelator inclus. La fel ca în cazul patului, cumpărarea unui frigider este o investiţie pe termen lung. Aşa că trebuie să îţi cumperi un frigider cât mai mare, pentru că acum eşti la casa ta, locul în care mai mult ca sigur că şi viitoarea ta familie va locui. Dacă ai apucat deja să îţi cumperi mobila pentru bucătărie, ţine cont de acest lucru pentru a vedea cât spatiu îţi mai rămâne la dispoziţie pentru amplasarea frigiderului.

3. Documentează-te înainte să alegi un model de aragaz

Dacă încă te afli în stadiul de cumpărături pentru casă, iar bugetul tău este în continuare destul de şubred, cumpărarea unui aragaz este o decizie înţeleaptă. După ce l-ai cumpărat, vei putea găti ori de cate ori vei vrea, economisind şi bani şi timp. Nu te grăbi să iei primul aragaz pe care îl găseşti pe net, ci mai degrabă citeşte înainte câteva lucruri de care trebuie să ţii cont. Plită electrică sau cu gaz? Cuptor încorporat? Curăţare automată sau manuală? Nu e chiar simplu, de aceea e bine să ştii exact ce vrei, înainte să cheltuieşti o anumită sumă de bani.

4. Centrala îţi asigură tot confortul termic de care ai nevoie

Proprietarii de case cu centrală proprie se bucură de un confort ridicat, mai ales pe timp de iarnă. Prin debranşarea de la reţeaua publică, îţi poţi gestiona aşa cum vrei fluxul de agent termic. Trebuie să ştii că instalarea unei centrale termice se face prin acordul vecinilor tăi, atât de pe palier, cât şi de pe coloana ta. După ce ai obţinut aceste acorduri, informează-te în legătură cu această achiziţie. Caută cele mai bune branduri de centrale termice şi fii sigur că faci investiţia corectă.

5. Investeşte în tehnologie de top pentru casa ta

După ce ai tăiat de pe listă investiţiile de bază pentru o casă total nemobilată, poţi trece la investiţii în tehnologie. Găseşti la tot pasul o mulţime de  oferte avantajoase pentru laptopuri sau televizioare Smart, de aceea ai de unde alege. Mai trece pe lista de posibile cheltuieli şi un sistem audio performant sau un sistem de supraveghere a locuinţei. În funcţie de bugetul pe care îl ai, îţi poţi transforma locuinţa după bunul plac. Important de ştiut este faptul că niciodată nu este prea mult, atunci când vorbim de investiţii în tehnologie.

Deci dacă ai de mobilat de la 0 o casă nouă, este foarte important să îţi prioritizezi cheltuielile, astfel încât să acoperi întâi nevoile de bază. Ţine minte că mai toate cheltuielile de la punctele menţionate mai sus sunt investiţii pe termen lung, ce te pot ţine o viaţă. De aceea, e bine să te informezi înainte să cumperi ceva, pentru că, aşa cum ţi-am arătat şi mai sus, sunt lucruri de care e bine să ţii cont. Cu timpul, casa ta va prinde viaţă iar spaţiul gol de acum va fi acoperit cu lucruri noi şi interesante.

Related posts

3 idei pentru a folosi pervazul

Adina Meyers

O fabrica din Sebes incalta de 90 ani Europa. Si nu numai

Adina Meyers

Vă place catifeaua?

Adina Meyers