Amenajare dormitor Practic

“Hygge”, sau cum sa te relaxezi complet in propria-ti casa

Conceptul Hygge este unul de provenienta daneza si se distinge de toate celelalte idei prin simplul fapt ca printr-o aranjare speciala in propria-ti casa, poti reusi sa te relaxezi complet si sa te deconectezi de la orice sursa de tehnologie.

Hygge, un stil special pentru relaxare in locuinta

Cand vine vorba de relaxare si fericire, danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii in ultimii ani, clasand Danemarca pe primul loc. Din pacate, la capitolul fericire, Romania a stat chiar atat de bine si a ocupat anul trecut abia locul 71 in lume.

Conceptul Hygge: Foto> www.bonami.ro


Conceptul Hygge: Foto> www.bonami.ro


Dar de ce locuitorii Danemarcei sunt atat de fericiti in viata de zi cu zi? Pe langa avantajele banesti, ei au reusit sa-si faca un stil de viata complet, in care pun relaxarea pe primul loc, iar mai apoi celelalte nevoi ale vietii.

Conceptul danez Hygge se remarca prin simplitatea sa, dar si prin faptul ca urmand pasii prezenti acolo, poti ajunge sa te bucuri de lucruri simple impreuna cu prietenii sau familia. De asemenea, astfel puteti ajunge sa va decuplati de la tehnologie sau puteti sa va puneti gandurile in ordine.

Dar ce trebuie sa faci pentru a incerca acest stil unic si reprezentativ pentru danezi?

Una dintre cerintele pe care ei le respecta este aranjarea interiorului intr-un stil simplu, dar elegant si fara culori stridente. Elementele care creeaza atmosfera trebuie sa se imbine cu lumina din casa, calda si intima. Iluminarea se poate face cu lumanari sau ghirlande luminoase, dar ea poate proveni si de la semineu.

Conceptul Hygge: Foto> www.bonami.ro


Textile placute la atingere si calduroase

Textilele din casa sunt foarte importante pentru a crea un mediu placut si calm. Astfel, pernele pufoase, blanurile de oaie sau pledurile calduroase iti pot schimba interiorul locuintei. Daca le asortati cu o canapea confortabila, efectul poate fi si mai puternic. Acolo va puteti cuibari atunci cand vremea este rece si ploioasa.

Pe langa elementele ce formeaza mediul inconjurator, in acest stil, Hygge, conteaza foarte mult si cee ace consumati. Spre exemplu, bauturile calde si gustarile nu trebuie sa fie eliminate de pe lista. Vinul fiert, ceaiurile, ciocolata calda sau cafeaua sunt oricand bine venite, ele aducand familia in jurul unei mese sau pe canapea la discutii interminabile.  

Bineinteles, acest stil nu este unul unic, dar cu siguranta se va putea mula in orice casa, iar fiecare persoana poate sa-si aduca in apropiere familia sau persoana iubita si se pot bucura de relaxarea adevarata a locuintei.

Related posts

Cum să-ţi faci singur o uşă glisantă de interior

Adina Meyers

Tapetul în dormitor: Cum îl alegi pentru un efect wow

Adina Meyers

Baterie cada dus incastrata la pret avantajos: cum o alegi?

Adina Meyers