Gradinarit

Top 5 bulbi de flori pe care să îi plantezi în grădina ta

Toamna ne bucurăm de plantele decorative sezoniere și ne uităm cu tristețe cum se ofilesc odată cu apropierea iernii. Dacă la începutul anului ai plantat bulbi de primăvară, precum gladiole, anemone și dalii, în anotimpul răcoros trebuie să îți pregătești grădina pentru primăvara însorită. Prin plantarea de bulbi de toamnă te vei bucura de parfumul, culorile și delicatețea florilor imediat după topirea zăpezilor. Iată care este top 5 bulbi de flori care nu ar trebui să-ți lipsească din grădină! 

Bulbi de ghiocei – vestitorii primăverii

Din nicio grădină de flori nu ar trebui să lipsească ghioceii! Aceștia răsar încă din februarie – martie, imediat ce temperatura începe să crească. Se plantează începând cu luna septembrie, până în octombrie, la o adâncime de aproximativ 8 cm și la o distanță de aproximativ 7 cm între bulbi. Partea cea mai bună? Cresc fără probleme chiar și în locurile mai puțin însorite, precum marginea gardului.

Bulbi de narcise – albe, roz, galbene

Alți bulbi de flori care îți vor oferi un spectacol de culoare și parfum sunt cei de narcise. Aceste plante delicate înfloresc în lunile martie – aprilie și ne bucură cu prospețimea lor. Se plantează în a doua jumătate a lunii septembrie, până în noiembrie, la 8 – 10 cm adâncime, la o distanță de 10 – 15 cm. Pentru a preveni mucegăirea bulbului, îți recomandăm să adaugi un strat subțire de nisip la baza brazdei care va avea rol drenant.

Bulbi de lalele – cele mai elegante flori

Vedetele lunilor aprilie – mai sunt, fără doar și poate, lalelele. Fie că îți plac lalelele bătute, albe, pestrițe, galbene sau roșii, află că acestea trebuiesc plantate în octombrie – noiembrie, la 6 cm adâncime, respectând o distanță de minim 5 cm. Ține cont să îi acoperi cu paie sau folie de mulcire, astfel încât să nu înghețe și să te poți bucura de superbele plante.

Bulbi de zambile – flori parfumate și viu colorate

Aceste flori sunt cunoscute în orice regiune a țării pentru mireasma dulceagă resimțită în lunile aprilie – mai când înfloresc. Se plantează în luna noiembrie, înainte de îngheț, la o adâncime de 10-15 cm și o distanță de 15 cm între plante. Partea bună este că nu necesită udare constantă, însă nu uita să protejezii bulbii de toamnă cu paie, frunze uscate sau chiar compost. 

Bulbi de crini – pentru o grădină de flori regale

Crinii au un aspect imperial și un parfum inconfundabil, fiind considerați floarea păcii. Aceștia ne încântă în perioada caldă de la sfârșitul primăverii, întrucât înfloresc în perioada mai – iunie. Dacă îți dorești aceste plante decorative în grădina ta, află că trebuie să le planezi la sfârșitul lunii septembrie, la o adâncime de 10 – 12 cm, la cel puțin 20 cm distanță. Se îngrijesc foarte ușor, fiind suficientă udarea o dată pe săptămână.

Plantează bulbii de flori pe care i-am prezentat mai sus și te vei bucura tot anul de parfumul și culoarea florilor! Să ai în vedere că majoritatea bulbilor de flori preferă solurile afânate, bine luminate și nu uita să respecți cu strictețe regulile de plantare, astfel încât să le asiguri o creștere armonioasă. Te asigurăm! Vei avea o grădină ca în reviste.

Copyright imagini: https://elements.envato.com/

Related posts

Sfaturi de amenajare a grădinii pentru începători

Adina Meyers

Cum folosim algele ca îngrășământ în grădină

Adina Meyers

Intretinerea gradinilor in luna iunie

Adina Meyers