Amenajari Exterioare Gradinarit

Toamna este vremea pentru gradinarit

In aceste zile este indicat sa profitati de vremea inca prietenoasa pentru a va face ordine in gradina. In plus, aceasta este perioada prielnica pentru punerea ingrasamantului, pentru sadirea plantelor perene dar si pentru pregatirea “culcusului” care va proteja copacii si arbustii de ger.

Incepeti totul cu curatenia de toamna, operatiune care trebuie sa contina mai multe etape: adunarea buruienilor, formarea unei gramezi de compost, saparea gradinii si punerea ingrasamintelor. Astfel va veti asigura ca, in primavara, gradina va renaste.

Tot toamna este vremea in care trebuie sa renuntati la plantele carora nu le-a mers bine peste an sau sa schimbati radical aspectul gradinii. Acum puteti muta plantele sau puteti planta altele noi (in cazul celor perene): presarati seminte, plantati bulbi sau puietii de arbusti. Udatile din abundenta pentru a va asigura ca vor fi destul de puternice ca sa poata trece peste iarna fara probleme. Plantele puse in pamant toamna, rasar in primavara la primele raze ale soarelui.

In aceasta perioada este important sa acordati o atentie deosebita si gazonului de pe care trebuie sa strangeti frunzele uscate. In plus tundeti iarba si raspanditi ingrasaminte.  

Related posts

Sisteme de umbrire

Adina Meyers

Cum sa avem o gradina evergreen

Adina Meyers

Sugestie de culoare pentru bucătărie: verde viu

Adina Meyers