LifeStyle

Top 10 fructe care te ajuta sa scapi de raceala

Pentru ca toti ne dorim sa scapam cat mai repede de neplacutele simptome provocate de raceala, noi va propunem un top al celor mai bune fructe pe care sa le consumati in aceasta perioada pentru a va intari imunitatea si a va da repede „jos din pat”.

Fructul de kiwi te scapa de raceala

Kiwi este cel mai bun aliment recomandat in timpul unei raceli avand, dintre toate fructele, cea mai mare concentratie de vitamina C. Un kiwi contine 80 de miligrame de vitamina C, vitamina E, provitamina A si numeroase vitamine din grupa E, toate cu rol important in intarirea imunitatii. Astfel, in timpul unei raceli se recomanda consumarea a minimum 2 fructe de kiwi pe zi.

Grapefruitul lupta impotriva racelii

In general, toate citricele sunt recomandate in cazul gripei si racelii, insa grepfrutul este considerat a fi cel mai sanatos datorita constituentilor sai care actioneaza exact ca niste medicamente asupra oraganismului. Acesta are un continut ridicat de vitamina C, care, alaturi de potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, B5, ofera organismului resursele necesare pentru a lupta cu boala. Avantajul citricelor este ca se pot consuma usor, sub forma de fresh.

Merele combat raceala

„Un mar pe zi tine medicul departe”- este o vorba pe cat se poate de adevarata avand in vedere calitatile tamaduitoare pe care le are acest fruct. Marul este cel mai bun soldat in lupta cu afectiunile cailor respiratorii si poate fi consumat sub orice forma, fie intreg, ras sau fiert, efectul sau fiind la fel de puternic. Un avantaj al acestui fruct este ca se gaseste tot timpul anului.

Fructele de catina

Catina este un adevarat miracol al naturii datorita multiplelor beneficii pe care le aduce sanatatii. Este un tonifiant de exceptie si un erou in lupta cu raceala. Contine o cantitate apreciabila de vitamina C, tot grupul vitaminelor B, vitaminele K, F, P, microelemente, proteine si saruri minerale, cu alte cuvinte absolut toti nutrientii de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona sanatos

Coacazele, benefice impotriva racelii

Coacazele sunt recunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o contin, dar si pentru antocianina, substanta care le da culoarea purpurie si care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti existenti si un antiviral eficient. Se pot consuma proaspete, sub forma de suc sau de pulbere.

Fructele de maces

Macesul nu este doar un arbust ornamental, ci este un adevarat izvor de sanatate. Fructele sale contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele, motiv pentru care se recomanda consumul acestora in perioada racelilor, sub forma de ceai, de sirop sau de pulbere.

Piersicile, remediu impotriva racelii

Chinezii au numit piersicul „pomul vietii” si le vom da dreptate deoarece fructele miraculoase detin nu mai putin de 10 vitamine, magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier si calciu. Piersica este recomandata cu succes in tratarea racelilor fiind o puternica sursa de antioxidanti si o buna arma in lupta impotriva infectiilor.

Ananasul

Bogat in vitamine, mangan, cupru si acid folic, ananasul aduce multiple beneficii sanatatii, stimuland imunitatea si astfel castigand usor in lupta cu raceala si cu infectiile. Un avantaj al acestui fruct este ca se poate gasi in tot timpul anului si astfel poate fi consumat cu usurinta.

Ciresele ajuta la tratarea racelii

O alta sursa importanta de vitamina C si de antioxidanti sunt gustoasele cirese. Sarurile minerale si multiplele vitamine aflate in compozitia acestora fac din ele un puternic aliat al sistemului imunitar. Sezonul lor este scurt, asa ca trebuie profitat la maximum de aceasta perioada si consumate cat mai multe astfel de fructe.

Papaya, pa-pa raceala!

„Fructul ingerilor”, asa cum mai este denumit papaya, este un puternic energizant, vitaminizant si antioxidant recomandat cu succes in raceli. Este bogat in vitamina C, magneziu, potasiu, fier, calciu si betacaroten.

Material preluat de pe www.tonica.ro

 

 

Related posts

Care sunt plantele de apartament cele mai potrivite atunci cand ai caine sau pisica

Adina Meyers

Descoperă vinurile din România!

Adina Meyers

Pot țânțarii să transmită coronavirusul? Ce au descoperit cercetătorii italieni

Adina Meyers