LifeStyle

TONDACH Romania participa la renovarea Primariei Capitalei

Refacerea structurii de rezistenta a edificiului Primariei Bucurestiului a fost terminata in luna septembrie, la sfarsitul lunii decembrie demarand si renovarea acoperisului.

Intr-o prima faza s-a reparat structura acestuia prin inlocuirea partiala a capriorilor, a sistemului de prindere a leaturilor si punerea unei astereli noi. Este de mentionat ca invelitoarea acestui important edificiu reprezentativ pentru capitala are o suprafata de 6000 de mp. Lucrarea este executata de Rotary Bucuresti cu Tigla Solzi 19×40 glazura de culoare verde masliniu, solutie propusa de TONDACH Romania. Se apreciaza ca vor fi necesare circa 200 000 de bucati de tigla pentru intreg acoperisul. Dat fiind timpul prielnic, s-a lucrat sustinut la finalizarea laturii dinspre bulevard si se spera ca, tot in functie de timp, intregul acoperis sa fie finalizat in februatie-martie.

Tot TONDACH Romania a oferit in urma cu cativa ani solutia si pentru Primaria Sectorului 1 (tigla tip solzi), de asemenea o foarte interesanta cladire de patrimoniu din Bucuresti.

Palatul Ministerului Lucrarilor Publice, asa cum a fost initial titulatura oficiala, este o cladire construita intre anii 1906-1910, in stil traditional, neoromanesc, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu. Constructia a fost realizata de Elie Radu, care a facut fundatia cu un radier general din beton armat de 1m grosime si a realizat plansee de beton armat. Pana in 2010 cladirea a gazduit sediul Primariei Municipiului Bucuresti. Fostul Palat al Ministerului Lucrarilor Publice este inscris in Lista monumentelor istorice 2004, Municipiul Bucuresti, cu denumirea actuala de Palatul administrativ al Municipiului Bucuresti.

Related posts

Cea de-a 3 ediție a Cupei Tymbark Junior s-a încheiat. Vă prezentăm campionii.

Adina Meyers

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers

Saint-Gobain Rigips se bucura sa primeasca diploma de excelenta oferita in cadrul Premiilor anuale EURO-Constructii 2015

Adina Meyers