Probabil cea mai subestimata zona a casei este holul de la intrare. Acesta nu reprezinta pentru majoritatea oamenilor un spatiu care merita sa fie amenajat intr-un mod explicit. Si isi indreapta ideile spre living dormitoare si bucatarie. Insa trebuie sa recunoastem ca este o zona importanta a casei. Si anume este spatiul unde depozitam incaltamintea si haine si este locul unde ne primim invitatii . Este zona care face legatura intre exterior si interior si este prima incapere pe care o vezi atunci cand intri in casa. Holul de la intrare este cartea de vizita a casei. Si este  imperios necesar sa ii dam o infatisare prieteneasca. Si sa-l transformam intr-un loc confortabil si functional.

Amenajarea holului in functie de marimea acestuia

De cele mai multe ori, dimensiunile holului vor fi cele care vor dicta diciziile de design, insa atat holurile mari cat si cele mici de la boc au posibilitatea sa devina mai mult decat o camaruta de trecere.

O casa mare, cu un hol mare iti va da mai multa libertate in amenajarea acestuia

Un spatiu mare de depozitare unde sa pastrezi incaltaminte outdoor, cateva haine, genti si restul lucrurilor …Care nu si-au gasit loc in casa, si care sa nu incarce vizual camera…Este o mana cereasca pentru toate casele. O idee buna ar fi sa folosim si piesele necesare si uzuale. Care se regasesc in orice hol si anume cuierul, oglinda si decoratiuni din fier forjat.Care sa aminteasca totusi de rolul acestei camere. Daca bugetul si spatiu va permite, un fotoliu grandios si cateva pernute decorative ar face ca holul de intrare sa arate ca in revistele de specialitate.

Holurile mici sunt putin mai greu de amenajat

Cu putina imaginatie si bun gust putem face din holul nostru o adevarata capodopera. Pentru a crea ideea de spatiu mare sugeram ca peretii sa fie zugraviti in culori calde si deschise. Si asigura-te ca holul este cat se poate de bine luminat . Incercati de asemenea sa folositi mobilier multifunctional. De exemplu o bancuta care serveste in acelasi timp si ca spatiu de depozitare pentru diverse (pantofi, paturi s.a.).

Amenajarea holului in functie de forma

 Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont in amenajarea holului este bineinteles forma acestuia. Nu ne ajuta cu nimic daca holul are 6 m lungime si doar 1.5 latime. In acest sens sugeram corpurile de mobilier inguste, inalte si inchise. Astfel incat sa nu aglomereze vizual spatiul. Oglinzile ajuta destul de mult la ideea de hol spatios. Iar impreuna cu cateva aplice de-a lungul peretelui va da senzatia de camera mult mai mare.

 Un hol patrat poate sa preia din functiile celorlalte camere. De exemplu putem creea intr-un colt al holului un spatiu de socializare cu 2 fotolii si o masuta. Sau poti sa iti creezi locul tau preferat pentru citit  construind o mini biblioteca.

 Indiferent de forma sau marimea holului trebuie sa nu uitati ca aceasta camera este la fel de importanta ca oricare alta. Prima impresie conteaza!

Related posts

Casa de langa apa

Adina Meyers

Cum să folosești rafturile decorative pentru un plus de originalitate

Adina Meyers

Automatizarea locuintei inseamna o casa mult mai eficienta din punct de vedere energetic

Adina Meyers