Sosirea pe lume a celui mic este de departe unul dintre cele mai importante momente ale vietii pentru proaspetii parinti. Motiv pentru care, acest moment este adesea celebrat asa cum se cuvine. Pregatirea incaperii in care va sta cel mic este un aspect care adesea imbraca forma unei reale provocari pentru parinti. Care sunt pusi in situatia de a face alegeri care mai de care mai dificile.

Produse special concepute pentru cei mici

In primele luni de viata desi micutul va avea nevoie de tine mai mult decat orice altceva, trebuie totusi sa te asiguri ca incaperea in care va locui noul membru are toate produsele considerate esentiale. Menite sa ii ofere toata siguranta si confortul din lume. Acesta este un capitol care da destul de mult de furca parintilor. Datorita faptului ca in momentul actual vorbim despre o gama impresionanta de produse special concepute pentru cei mici.

Siguranta si confortul

Intr-o prima etapa, este foarte important sa intelegem faptul ca dincolo de orice tendinta si estetica, aspectele esentiale asupra carora trebuie sa cadem de acord sunt reprezentate de siguranta si confort. Din fericire insa, producatorii de mobilier si produse pentru copii ne intampina in prezent cu portofolii din ce in ce mai complexe. Astfel ca alegem cu dificultate. In cele ce urmeaza, iti vom oferi cateva informatii de baza. In legatura cu lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din camera unui bebelus.

 Mobilierul

Desi lucrurile pot parea destul de complicate in ceea ce priveste alegerea mobilierului pentru camera copilului… In realitate, un bebelus nu are atat de multe nevoie pe cat am fi tentati sa credem. Mobila propriu-zisa in care sa depui toate hainutele si cele necesare, patutul pentru copii si o masuta de infasat sunt lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din incaperea celui mic in acest punct. Aceste lucruri insa trebuie selectate cu mare atentie, punandu-se foarte mult accentul pe siguranta: marginile sa fie rotunjite, vopselele sa nu aiba in componenta lor substante toxice, sa nu existe alte defecte de fabricatie in care cel mic se poate rani.

Lumina

Nu mai reprezinta probabil un secret faptul ca lumina naturala este foarte importanta in orice incapere. Iar cea pentru pentru bebelusi nu face niciun fel de exceptie de la aceasta regula. Daca ai luat decizia de a amenaja o camera pentru cel mic, atunci asigura-te ca aceasta este bine iluminata. De preferat cu ajutorul luminii naturale. Mai mult decat atat, este important sa ai in vedere si culorile pe care le vei utiliza in amenajarea incaperii. Avand in vedere ca acestea pot avea un impact major asupra somnului. Culorile calde si pastelate precum galben, roz sau bleu repreinta de departe unele dintre cele mai inspirate decizii pe care le poti lua in acest sens.

 Alte accesorii pentru bebe

 Desi in primul an de viata lucrurile de care vei avea nevoie pentru cel mic nu sunt foarte insemnate la numar, de indata ce acesta va creste, concomitent se vor inmulti si necesitatile. Astfel, de la clasicele piese de mobilier, va trebui sa iti indrepti atentia inspre accesorii, produse si jucarii mult mai sofisticate.

De la covorase de tot soiul, pana la cadite si umidificatoare. De toate acestea vei avea nevoie la un moment dat. Lucrurile insa vor deveni si mai complicate. Atunci cand va fi necesar sa alegi bicicleta pentru copii, scoica auto sau caruciorul. Insa pana la acel moment, este important sa te axezi pe produsele de baza.

Related posts

Video – Cum să pictezi o ușă

Adina Meyers

Greseli de evitat in renovarea podului

Adina Meyers

Tu stii cum scapi de praful din casa, fara prea mari batai de cap?

Adina Meyers