In primul rand, tigla ceramica are o traditie de sute de ani, timp in care si-a dovedit durabilitatea si eficienta. In centrele istorice ale oraselor din intreaga lume puteti gasi cladiri care pastreaza intact acoperisul realizat din tigla ceramica veche de sute de ani, pastrat aproape neatins de trecerea timpului si de capriciile vremii. In prezent, tigla ceramica se realizeaza din aceleasi materiale traditionale – argila pura si apa, fara adaosuri chimice, dar arsa in cuptoare mult mai eficiente decat in trecut, fapt care ii da un plus de eficienta si functionalitate. In momentul in care alegeti tigla potrivita pentru casa dumneavoastra, faceti distinctia clara intre garantie si durata de viata a modelului. In cazul tiglei ceramice, perioada de garantie oferita de TONDACH Romania este de 33 de ani, dar durata de viata, dovedita in timp, depaseste 100 de ani.

Mergand mai departe in enumerarea avantajelor tiglei ceramice, amintim proprietatile sale de bun izolator termic, datorita faptului ca este realizata in proportie de 100% din materiale naturale. Argila este cea care previne pierderile de caldura in timpul ierii si care asigura un climat placut la interior, vara, cand impiedica caldura excesiva sa strice ambientul casei dumneavoastra. In acelasi timp, tigla ceramica este si un perfect izolator fonic, oferind o atmosfera placuta, nealterata de sursele de zgomot, atat cele exterioare locuintei, cat si cele interioare.

Un alt avantaj pe care trebuie sa il luati in calcul pe termen lung este flexibilitatea pentru diverse adaptari ulterioare. Cu alte cuvinte, daca optati pentru acest tip de acoperis, puteti regandi partea superioara a casei chiar si dupa finalizarea constructiei, prin amenajarea unei mansarde locuibile, de exemplu. In plus, nu de putine ori proprietarii unor case vechi au ales pentru restaurarea locuintelor lor sa foloseasca tigla ceramica recuperata de pe cladiri cu o istorie de peste o suta de ani. Tigla ceramica poate fi scoasa si refolosita in proportie mare chiar si dupa o perioada lunga de timp, avand un aspect patinat extrem de apreciat de cei care iubesc “bijuteriile arhitecturale” ale secolelor apuse.

Un alt avantaj al tiglei ceramice este rentabilitatea ridicata, care in cazul acoperisurilor se stabileste in functie de mai multe criterii extrem de importante: pretul initial, costul de intretinere, perioada de garantie si durata estimata de viata, proprietatile izolatoare ale materialelor alese. Specialistii afirma ca acesti factori transforma costul unui acoperis din tigla ceramica intr-unul foarte competitiv.

Tigla ceramica este recunoscuta, de asemenea, si pentru proprietatile sale estetice, dand un plus de eleganta si de farmec constructiilor moderne sau clasice. 

Related posts

Reparațiile casei pot fi costisitoare. 5 probleme care pot fi prevenite încă din faza de construcție

Adina Meyers

Ferestrele tale sunt pregatite pentru iarna?

Adina Meyers

Tigla ceramica – sanatate si confort

Adina Meyers