Stilul minimalist a apărut în anii ʼ60 și se caracterizează prin utilizarea obiectelor cu adevărat utile și care aduc o bucurie sinceră, care spun o poveste.

Într-o locuință amenajată după regulile designului minimalist, senzația de spațiu larg este foarte prezentă. Acest lucru se datorează grijii cu care sunt alese obiectele. Un decor minimalist nu înseamnă că trebuie să renunți la elementele pe care le îndrăgești, ci doar să găsești un echilibru între util și estetic. În plus, obiectele tale preferate vor ieși mult mai ușor în evidență în cazul în care vei opta pentru stilul minimalist.

Acest tip de amenajare se caracterizează și prin culori precum alb, negru și gri, dar și prin mobilierul simplu, fără ornamente, cu linii drepte.

Ceea ce este interesant în cazul minimalismului este faptul că poate fi întâlnit și în cadrul altor stiluri de amenajare. De exemplu, există designul shabby chic minimalist, industrial minimalist etc.

În galeria foto vei găsi câteva fotografii „minimalisteˮ.

Sursă foto: http://www.pinterest.com

 

Related posts

Accente teal într-o locuinţă de mici dimensiuni

Adina Meyers

O amenajare colorata, pentru prieteni

Adina Meyers

O vila de secol XX readusa la viata

Bianca Ion

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe