Mic dictionar de stil:

1. Bali – Insula din Arhipelagul Indonezian, situata intre insulele Java Sumatra si Lombok, la doar 8 grade de Ecuator, cu o suprafata totala de 5.633 km2 si o populatie de 3,5 milioane de locuitori. Este una dintre cele mai atractive destinatii turistice, cu munti si plaje vulcanice, inconjurata de recife de corali, cu o vegetatie luxurianta datorata solului fertil de origine vulcanica.
2. Bali Style – Arhitectura si decorare interioara inspirata din locuintele de tip pavilion balinezian, cu utilizarea de materiale specifice: bambus, palmier, coaja de cocos, lemn de tec, lut etc. si folosirea de elemente decorative sculptate sau pictate in stil balinez.
3. Arhitectura Bali – Arhitectural, stilul Bali se imparte in doua curente: in sud abunda ornamentatia si simbolurile hindu, iar in nordul insulei stilul este mai auster, mai simplist.

Stilul balinez imbina multiple concepte intercalate intr-o impresionanta tesatura de culori vii, texturi si modele complicate ce se reunesc in forme elegante si bogate, reusind totodata sa integreze frumusetea naturii in spatiul de locuit. 

Proiectarea casei balineze are reguli stricte de orientare, pozitionare si dimensionare, astfel incat rezultatul sa fie in perfecta armonie cu omul si, implicit, cu Universul.

Compozitia realizata a pornit de la ideea de veranda tropicala deschisa de jur imprejur, cu posibilitatea de a fi transformata intr-o terasa inchisa la sfarsitul sezonului cald. Am ales mobilier din lemn de tec, special pentru exterior, cu un aspect natural, nelacuit sau vopsit, care impreuna cu plantele decorative si cu fantana arteziana au contribuit la crearea unei atmosfere naturale, cu vegetatie abundenta de inspiratie tropicala.

Elementele decorative folosite – panoul superb cu flori aurii in relief, umbrelele in culori vesele, pernele si textilele colorate, impodobite cu margele, lampadarele si lampioanele de lemn si sticla, lumanarile – au reprezentat o adaptare la exuberanta cromatica insulara, dar si o contributie la ideea ca un spatiu de relaxare inseamna o oaza de liniste in care sa te retragi la lumina felinarelor si lumanarilor, iar prin fumul betigaselor aromate sa-ti imaginezi adierea catifelata a junglei si sa auzi zgomotul difuz al marii mangaind plaja aflata undeva in preajma.

Multumim Exotique pentru asigurarea locatiei!

CONCEPT&STYLING: MARIA DULHAN 
Scenograf, designer de interior
0744.308.887
info.dgallery@gmail.com

Gaseste-ti inspiratia pentru un camin de vis cumparand revista Caminul

Related posts

Cum distingem intre stilurile de mobilier

Adina Meyers

Pături călduroase și arătoase pentru tine și casa ta

Adina Meyers

5 strategii dovedite și sisteme de depozitare în casă pentru un efect WOW

Adina Meyers