Amenajari Interioare

Cum distingem intre stilurile de mobilier

Pentru a decora o camera cu bun gust este bine sa cunoasteti diferenta dintre mobilierul clasic, contemporan, modern sau traditional.

Jurnal de design interior ne ofera amanunte despre fiecare stil in parte.

Astfel, mobilierul clasic este inspirat de piesele din epoca victoriana, renascentista, georgiana etc. si se remarca prin opulenta, texturi voluminoase, lini curbe, elegante si mult lemn masiv. Alaturi de acest tip de mobilier veti regasi sculpturi, tesaturi matasoase, catifelate si ornamente sculptate.  

Stilul contemporan implica aspecte si materiale metalice, lucioase, sticla, piatra, dar si lemn mai usor, linii mai simple şi un aspect mai curat decât stilul clasic.

Mobilierul contemporan este geometric, in tonuri neutre, practic si usor de intretinut. Cu toate acestea, desi este deseori confundat cu stilul modern, el este diferit. Piesele de mobilier sunt, in general joase si aduc un aer informal, relaxant, iar materialele folosite au aspect natural. 

Stilul modern se defineste prin linii drepte, design „curat”, fara excese si ornamente. Mobilierul modern are suprafete ample lucioase, este asimetric, indraznet, imbina elemente industriale cu lemnul in culori tari. Materialele cel mai des folosite sunt plasticul colorat, vinilul, melamina, dar si lemnul indoit, fibra de sticla, aluminiu, otel si fier.

In schimb, un design traditional implica motive florale, carouri şi mult lemn nefinisat. Rar veti gasi mobila traditionala care imbina lemnul cu metalul, dar daca se intâmpla, atunci acel metal este bronz sau alama. Cel mai probabil canapelele vor avea cuverturi, iar la geamuri se vor regasi draperii in acelaşi stil cu motivele de pe canapea. Mobilierul traditional poate parea greoi si vechi, dar combinat cu decoratiuni si texturi albe ori colorate poate deveni primitor si confortabil.  

 

 

Related posts

Despre cum iti decorezi locuinta cu bani putini

Adina Meyers

Hammam in casa ta

Adina Meyers

Amenajeaza bucataria ergonomic

Adina Meyers