LifeStyle Retete

Tort de vara racoritor cu rodii

Tortul de rodii este cel mai bun exemplu ca un desert pe baza de produse lactate si fructe va poate face sa va indragostiti de la … prima degustare.

Ingrediente:

  • 1 litru de smantana dulce
  • 500 grame crema de branza (sau smantana grasa)
  • 500 ml frisca vegetala
  • 5 plicuri de gelatina (a cate 10 grame fiecare)
  • 250 ml suc de rodii, visine sau fructe de padure (poate fi preparat din sirop)
  • 2 rodii
  • 1 compot de mango
  • 1 lamaie
  • 150 grame de biscuiti cu cacao
  • 180-200 (in functie de smantana folosita) grame de zahar, plus 1 lingura pentru blat
  • 50 de grame de unt

Mod de preparare:

Pregatiti o forma de tort cu margine detasabila si incingeti cuptorul la 180 de grade. Sfaramati biscuitii cu ajutorul unui mixer sau tocator si ii amestecati cu untul si o lingura de zahar. Amestecul trebuie sa fie gras si umed.
Turnati amestecul in tava unsa cu putin ulei si presati-l bine cu ajutorul unei linguri. Introduceti tava la cuptor pentru 10 minute. Scoateti-o si lasati-o sa se raceasca.
Pregatiti un vas bain marie. Umpleti vasul de jos cu apa si puneti-l la fiert, la foc mic. In vasul de sus turnati smantana dulce, 4 plicuri de gelatina (pastrati unul din cele cinci), 180-200 de grame de zahar (in functie de  cat de acra e smantana sau crema branza folosita) si coaja de la lamaie (sucul se extrage si se pastreaza). Amestecati si lasati vasul la rece timp de zece minute. Daca folositi compot de mango adaugati acum si siropul din compot. Pana se inmoaie gelatina, bateti frisca si introduceti-o la rece.
Puneti vasul cu smantana dulce si gelatina peste cel cu apa clocotita de pe foc. Tineti vasul timp de aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana cand gelatina se topeste si amestecul devine cremos. Amestecul nu trebuie sa fiarba.
Luati crema de pe foc si strecurati-o, pentru a elimina resturile de gelatina si coaja de lamaie, intr-un bol adanc.
Adaugati  in bol smantana grasa sau crema de branza si amestecati bine. Lasati sa se racoreasca totul timp de 10-15 minute.
Amestecati frisca cu restul ingredientelor din bol, adaugand treptat cate o lingura de frisca batuta. Amestecati bine cu ajutorul unui tel. La sfarsit adaugati zeama de la lamaie.
Daca folositi compot de mango taiati cubulete fructele si incorporati-le in crema.
Turnati crema in tava peste blat, nivelati-o si introduceti vasul la rece.Dupa ce tortul a stat o ora la rece puteti pregati jeleul. Desfaceti rodiile si scoateti-le semintele, cu grija sa nu le spargeti. Puneti la inmuiat in sucul de fructe caldut ultimul plic de gelatina si amestecati bine. Granulele de gelatina trebuie sa fie perfect dizolvate. Scoateti tortul de la frigider. Turnati boabele de rodie peste el si sucul de fructe cu gelatina si il bagati la frigider pentru inca 2 ore.
Tortul de smantana cu rodii se serveste rece, cu toppinguri sau sosuri de fructe.

Related posts

Luna martie aduce iubitorilor de balet doua debuturi importante pe scena ONB!

Adina Meyers

Incepe ISOVER Multi Comfort House – Concursul International de Arhitectura pentru Studenti 2016

Adina Meyers

Strategia Egger a avut succes

Adina Meyers