Amenajari Interioare

Tendinte: moda decoratiunilor vine tot de la Paris

Aici regasindu-se la inceputul anului si in septembrie cei mai renumiti designeri.

Salonul se numeste Maison&Objet si aici se traseaza tendintele pentru viitoarele perioade. De aceea, pentru informare, in special vizand ultima editie, ne-am adresat unui specialist care isi desfasoara activitatea in Romania dar la Paris este acasa. Este vorba de doamna Corrine Lazar, proprietarul magazinului Sol de Laz de la Sibiu.

Tendintele care s-au facut resimtite la salonul de toamna Maison&Objet se pot rezuma la reintoarcerea in forta a culorilor (oamenii isi pot acorda un bonus decorativ, pentru a putea suporta mai usor criza actuala) precum si demersul eco, legat de preocuparile economisirii de energie si reciclarii materialelor.

Interiorul locuintei este privit ca un cuib in care individul se energizeaza, se protejeaza si se izoleaza de agresiunile si agitatia din exterior, aducandu-si natura cat mai aproape. Casele sunt mai inteligente (prin folosirea diverselor echipamente de automatizare a cladirilor), dar acest fapt este pus in primul rand in slujba cresterii bunastarii si a confortului.

Un foarte important accent se pune pe personalizarea interioarelor prin piese de mobilier, accesorii si decoratiuni exuberante care starnesc emotiile si sentimentele beneficiarilor, apreciindu-se tot mai mult interioarele “incalzite” in acest fel precum si prin utilizarea materialelor si fibrelor naturale. Frontierele dintre stiluri se sterg in mod vizibil, cel eclectic (amestecat), fiind tot mai des principala optiune.

Meseriasii care lucreaza manual (ebenisti – restauratori de mobilier, sticlari, cei care lucreaza in fier forjat, dantelarese etc.) si care sunt tot mai greu de gasit, sunt extrem de apreciati.

La magazinul Sol de Laz se pot comanda pereti si tablouri vegetale care, alaturi de tapet, cunosc un mare success nu numai in Franta, prin interesantul mod de a aduce natura in interiorul locuintei.

Tabloul vegetal Kandi 60 cm x 60 cm, 112 Euro + TVA
Tablou vegetal Pica 60 cm x 60 cm, 112 Euro + TVA
Perete vegetal Kandi, pret la cerere
Tapet Conceptuwall, panouri standart si la cerere, pret la cerere.

Related posts

Despre decorul de interior cu Dimitri Dulhan

Adina Meyers

8 super produse din cupru pentru casa ta

Adina Meyers

4 pasi pentru o locuinta cu aer festiv

Adina Meyers