Home

Tencuiala pentru exterior, buna si la interior!

Acoperirea peretilor interiori cu tencuiala pentru exterior este o idee indrazneata, dar foarte practica, pentru ca e mai durabila si se realizeaza intr-un timp mai scurt decat o zugraveala clasica.

Aceasta este o varianta ideala pentru cei care doresc finisarea peretilor interiori intr-un timp record. Tencuiala de exterior se poate aplica direct pe placi de gips-carton, intreaga operatine fiind gata intr-o saptamana, pentru o casa cu o suprafata de aproximativ 150 mp.

Rapiditatea finalizarii lucrarilor este un mare plus, in conditiile in care o zugraveala obisnuita pentru interior dureaza doua-trei saptamani.

La capitolul dezavantaje marcam faptul ca, in cazul deteriorarii unei suprafete mici de tencuiala, sunteti nevoiti sa refaceti intregul perete, spre deosebire de zugraveala clasica, unde retusurile se pot face chiar si pe cativa centimetri patrati.

Nu este insa cazul sa va descurajati, pentru ca tencuiala de exterior este foarte rezistenta si, in conditiile in care nu o deterioreaza factorii de mediu si umiditatea excesiva, aveti sanse mici sa o stricati la interior cu o activitate casnica normala.

Un alt dezavantaj ar fi pretul tencuielii pentru exterior, care este chiar si de cinci ori mai mare fata de o vopsea lavabila clasica. Dar rezultatul face toti banii!

Cu totii stim ca realizarea finisajelor costa, in cea mai mare parte dintre cazuri, mai mult decat ridicarea constructiei propriu-zise. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la finisajele de calitate. Cu un plan inteligent de economisire putem realiza orice proiect la standardele pe care ni le dorim. In acest sens, va recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: Initial, economisiti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doriti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiati si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisiti lunar 375 lei, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani veti avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu va ajung si proiectul e mai amplu, puteti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

Related posts

Cum se monteaza un perete despartitor

Adina Meyers

Cum decorezi ingenios o cameră cu mobilier de lemn

Adina Meyers

Rețetă mic dejun georgian: Haciapuri/Khachapuri, plăcintă tradițională cu brânză și ou

Adina Meyers