Home LifeStyle

Telefoanele care vor fi INTERZISE de MÂINE în România. Amenda ajunge și 100.000 de lei

Magazinele sunt obligate să scoată de la vânzare telefoanele mobile ce nu pot recepționa mesajele RO-ALERT.  În caz contrar, comercianții riscă amenzi de până la 100.000 de lei.

Începând cu data de 27 iunie, în  țara noastră nu mai pot fi comercializate telefoanele mobile care nu pot recepţiona mesaje RO-ALERT.

Astfel, magazinele sunt obligate să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență RO-ALERT până la sfârșitul zilei de vineri, 26 iunie, potrivit unei ordonanțe de urgență apărută anul trecut. Este vorba de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 46/2019 privind operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, se notează în ordonanță.

Comercianții care vor ignora interdicția aplicabilă din iunie 2020 vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

Related posts

Folosește farfurii de unica folosință de la snick-ambalaje.com în locul ambalajelor de plastic 

Adina Meyers

Orange România a lansat Smart Design Challenge, competiția care încurajează integrarea soluțiilor tech/tehnice smart în proiectele de design

Adina Meyers

Cum poti imbunatati aspectul unui perete cu ajutorul sipcilor din lemn

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe