Amenajari Exterioare Gradinarit

Te-ai saturat sa muncesti ca pe vremea bunicilor la camp? Foloseste un motocultor!

Exista o vorba din batrani, omul gospodar isi cumpara vara sanie si iarna car. Vara e in toi, terenurile sunt verzi si pline de cereale, rapita, floarea soarelui, dar de ce sa nu te pregatesti din timp? De ce sa te mai chinui cu sapa pe portiuni de sub un hectar de teren cand poti sa cumperi un motocultor.

Ce e motocultorul?

Am intrat pe site-ul o-mac.ro si am gasit mai multe informatii relevante.

Un motocultor (sau motosapa) este o unealta adaptabila si foarte utila care inlocuieste cu succes sapa si sapaliga clasica atunci cand vine vorba de gradini cultivate. Este simplu de manevrat si usor de intretinut, motocultoarele nu dau dureri de spate si realizeaza o economie de timp de pana la 90% din durata de care aveai nevoie inainte atunci cand foloseai unelte clasice.

Ce accesorii au motocultoarele?

Motocultoarele pot fi echipate cu dispozitive dedicate pentru activitati precum: aratul, scoaterea cartofilor, descoperirea solului de frunze, aerisirea gazonului sau scarificarea muschiului.

In plus, daca aveti nevoie de un motocultor sau o motosapa pentru ingrijirea unei vii sau a unei livezi, ce dispune de o suprafata de pana la 2 hectare, atunci este bine sa achizitionati motocultoare profesionale, ce au puteri de lucru mai mari de 8 cai putere.

Facem aceasta observatie pentru ca, daca veti opta pentru un model subcapacitat acesta risca sa se supraincalzeasca si durata lui de functionare sa fie redusa sau, mai grav, sa se arda motorul in timpul operatiunilor.

In plus, in functie de tipul de sol unde veti efectua lucrari, daca terenul se afla in panta, daca este sol lutos sau pietros, e important sa cautati motocultoare cu roti de cauciuc, set de freze, plug, cositoare, lama de zapada, daca e cazul, semanatoare cu sau fara remorca. Toate aceste accesorii va ajuta sa executati lucrarile agricole care va intereseaza intr-un timp foarte scurt indiferent de cat de complicat e terenul, daca e plin de musuroaie sau damburi de pamant.

In functie de suprafata de lucru, puteti opta pentru motocultoare cu transmisie de tip melc-roata melcata sau cu transmisie prin curea de la motor si cu lant de la distributie la viteze.

Pentru o suprafata mai mare, ce depaseste 10.000 mp se pot utiliza niste motocultoare semiprofesionale, care folosesc si cutie de viteze. Avantajul oferit de aceste utilaje consta in existenta celei de-a doua trepte de viteze, care favorizeaza reducerea consumului de carburant. Totodata, acest tip de utilaj dispune si de posibilitatea de a tracta eficient o remorcuta, pentru a facilita deplasarea pe distante scurte si a nu depune efort pentru a transporta alte unelte, apa si alimente in zona de lucru.

 

Related posts

Cum creezi un decor vintage în baie în doar 7 pași

Adina Meyers

Cum organizati o petrecere in gradina

Adina Meyers

Fiskars Inspiration™ adauga culoare gradinaritului urban

Adina Meyers