Tarta de vara cu piersici, caise si zmeura
Ingrediente:
Pentru Aluat:
200 g faina
cateva cubulete de unt
coaja rasa de la 1/4 lamaie
2 linguri de zahar
lapte pana la consistenta de aluat de tarta
Pentru umplutura:
250 g de iaurt gras
2 oua
1 lingura de zahar
2 cuburi de unt topite
1 pastaie de vanilie
5-6 caise bine coapte
1 piersica bine coapta
50 grame de caju maruntit
100 grame de zmeura
Citeste si: Prajitura cu cirese
Mod de preparare:
Aluatul se face astfel. Se pun cuburile de unt in faina amestecata cu zahar, se maruntesc cu degetele pana cand compozitia se transforma in firimituri, se adauga coaja de lamaie rasa si lapte (sau 1 ou) si se amesteca pana cand se obtine un aluat fraged, care se lasa 30 minute la frigider sa se aseze. Dupa ce s-a racit, se intinde in forma de tarta unsa cu unt, se inteapa cu furculita si se da la cuptor la 175 grade, timp de 10 minute.
In untul topit se adauga semintele de vanilie, luate cu lingurita din pastaia taiata pe jumatate, pe lung. Untul aromat de adauga peste ouale amestecate cu iaurt si zahar, pana cand compozitia este omogena, dupa care se adauga caju-ul maruntit si se toarna peste aluatul de tarta. Fructele se spala bine, se taie in felii egale, pe lung – decorarea tartei cu fructe tine de imaginatia fiecaruia.
Se da din nou la cuptor pentru 20 de minute, se lasa la racit si se serveste cu un pahar de lapte, la micul dejun.
Material preluat de pe http://www.blogculegume.ro
Citeste si: Desert de weekend: Prajitura simpla cu fructe