LifeStyle Retete

Tarta cu nectarine si caise

Tarta cu nectarine si caise

Ingrediente:

Pentru aluat

150 g de unt

70 g de zahar

1 ou

1 lingurita praf de copt

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

un praf de sare

250 – 280 g de faina

Pentru unplutura

500 g de caise

2 nectarine

4 – 5 linguri de zahar

2 pliculete zahar vanilat

1 lingura cu varf amidon

Portii: 8

Timp de preparare: sub 90 de minute

Mod de preparare:

Aluatul

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura

Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite. Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc. Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe. Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.

Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare. Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile. Taiem surplusul apoi punem umplutura. Intindem si a doua foaie de aluat, iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele (nu este obligatoriu). Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.

Cand deasupra a prins o crusta aurie, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Pofta buna!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Related posts

Ferestre de mansarda Keylite

Adina Meyers

Tarta cu pere

Adina Meyers

Salata de creveti si pepene galben

Adina Meyers