Tablourile și fotografiile pot schimba radical o locuință. Pe lângă faptul că o înfrumusețează, îi dau culoare, o fac mai primitoare și îi imprimă un aer personal. Aceste obiecte pot deveni o încântare pentru ochi, dacă le poziționați corect și armonios, în funcție de câteva reguli ce țin de echilibrul vizual.

Nu așezați tablourile la întâmplare! Dacă le agățați prea sus sau prea jos ori în locuri lipsite de vizibilitate, le veți scădea din valoare și frumusețe. Iată la ce înălțime trebuie să le expuneți: tablourile mici și cu desen fin (grafică, gravură sau fotografii) – sub înălțimea medie a câmpului vizual (150 cm); tablourile mari, cu o expresivitate puternică – în spații deschise; tablourile de dimensiuni mijlocii – la înălțimea câmpului vizual (160 cm).

O altă regulă foarte importantă spune că tablourile trebuie poziționate întotdeauna la nivelul ochilor.

Dacă amplasați un tablou deasupra canapelei din living, nu lăsați prea mult spațiu între aceasta și perete. Spațiul ideal este de 5-15 centimetri. În cazul în care distanța va fi mai mare, ochiul privitorului se va îndrepta către perete, și nu către lucrare.

Vă aflați în fața unui perete mare și gol și nu știți ce variante aveți? Ei bine, fie agățați un singur tablou mare, fie expuneți mai multe tablouri, dar mai mici, sau chiar un multicanvas.

Evitați să așezați tablourile pe același perete cu fereastra, contre-jour, pentru că nu vor fi puse în valoare în timpul zilei. Nici amplasarea în fața ferestrei nu este una prea fericită, deoarece vor apărea reflexe luminoase supărătoare.

Sursă foto: www.pinterest.com

 

Related posts

Casă modernă construită în regie proprie

Adina Meyers

Cum obţinem un decor exotic?

Adina Meyers

Casa inspirata din traditia elvetiana

Adina Meyers