LifeStyle Retete

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este minunata in diversificarea alimentatiei bebelusului, dar si cand vrem sa impresionam musafirii cu o reteta deosebita, specifica toamnei. Aroma dovleacului alaturi de exotismul ghimbirului va incanta cu siguranta.

Ingrediente: 

500 g dovleac

2 cartofi mari

1 morcov

1 ardei kapia

1 bucata mica de telina

1 ceapa

1 catel usturoi

1 lingura de de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete

100 g de unt sau 3 linguri de ulei de masline

sare

patrunjel sau coriandru verde

miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane

piper alb (optional)

smantana (optional)

Citeste si: Supa crema de dovlecei, mazare si leurda

Mod de preparare:

Curata legumele si pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, taiate in bucati mici, alaturi de lingura de ghimbir si de ceapa intreaga. Cand s-au fiert, indeparteaza ceapa, adauga usturoiul pisat, untul sau uleiul de masline, sare si piper alb dupa gust (numai daca bebe are peste 1 an) si paseaza supa pana ce capata textura dorita. Serveste supa fierbinte, cu smantana, daca nu tii post sau nu esti vegetarian, sau/si cu miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane rumenite. Deasupra presara coriandru verde sau patrunjel verde. Pofta buna!

Material preluat de pe www.qbebe.ro

Related posts

„Litoralul pentru toți”, cazare la mare de la 45 de lei pe noapte

Adina Meyers

DEVA PREMAL & MITEN, pentru prima oara in Romania

Adina Meyers

European Heritage

Adina Meyers