Supa crema de dovleac este minunata in diversificarea alimentatiei bebelusului, dar si cand vrem sa impresionam musafirii cu o reteta deosebita, specifica toamnei. Aroma dovleacului alaturi de exotismul ghimbirului va incanta cu siguranta.
Ingrediente:
500 g dovleac
2 cartofi mari
1 morcov
1 ardei kapia
1 bucata mica de telina
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingura de de radacina de ghimbir, curatat si taiat cubulete
100 g de unt sau 3 linguri de ulei de masline
sare
patrunjel sau coriandru verde
miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane
piper alb (optional)
smantana (optional)
Citeste si: Supa crema de dovlecei, mazare si leurda
Mod de preparare:
Curata legumele si pune-le la fiert in apa cat sa le acopere, taiate in bucati mici, alaturi de lingura de ghimbir si de ceapa intreaga. Cand s-au fiert, indeparteaza ceapa, adauga usturoiul pisat, untul sau uleiul de masline, sare si piper alb dupa gust (numai daca bebe are peste 1 an) si paseaza supa pana ce capata textura dorita. Serveste supa fierbinte, cu smantana, daca nu tii post sau nu esti vegetarian, sau/si cu miez de seminte de dovleac prajit sau crutoane rumenite. Deasupra presara coriandru verde sau patrunjel verde. Pofta buna!
Material preluat de pe www.qbebe.ro