Practic

Cum poti transforma beciul intr-un spatiu de locuit

Spatiul pe care il avem la dispozitie la subsol este unul destul de valoros si aici nu ne referim strict la folosirea sa ca spatiu de depozitare. Avem foarte multe posibilitati la dispozitie, insa multi dintre noi le ignoram complet, deoarece asa am fost invatati de mici – sa vedem in beci o incapere intonecoasa si umeda, buna doar pentru depozitarea lucrurilor de care nu mai avem nevoie.

In Statele Unite ale Americii, in special, beciul este vazut cu totul alti ochi; aici este amenajat un spatiu numai bun pentru divertisment de calitate sau chiar de locuit. Nu conteaza daca beciul este unul foarte mic (de dimensiunile unei camere) sau daca se intinde pe intreaga suprafata a casei, deoarece in ambele situatii vom putea gasi destul de usor intrebuintari a spatiului pe care il avem la dispozitie.

Aceasta zona a casei tale poate reprezenta o provocare in ceea ce priveste amenajare sa, insa nimic nu este imposibil cu putina rabdare si o documentare mai riguroasa. Nu conteaza cat de intunecat este beciul sau daca umezeala este prezenta, deoarece solutii exista pentru a scapa de aceste probleme, iar daca bugetul pe care il avem la dispozitie nu este chiar unul limitat, atunci rezultatul final va fi cu siguranta unul pur si simplu „Wow”.

Care este primul pas pe care tu trebuie sa il faci? Sa te gandesti la ce iti doresti de la o astfel de incapere. Ti-ar placea sa fie aici camera de oaspeti confortabila, care vor avea o zona intima, doar pentru ei? Vrei sa fie incaperea in care sa dai petreceri si sa petreci timpul liber intr-un mod cat mai placut alaturi de prieteni si membri familiei tale? Sau poate ca iti doresti sa amenajezi aici un loc numai bun de joaca pentru copiii tai. Indiferent de scopul tau, sunt cateva specte generale pe care va trebui sa le iei in considerare.

Dupa ce te-ai hotarat asupra rolului pe care il va avea beciul va trebui sa faci un plan al acestuia, in functie de rezultatul final pe care vrei sa il obtii. De exemplu, daca aici jos o sa iti doresti sa aranjezi o camera de oaspeti, iar spatiul pe care il ai la dispozitie este unul destul de generos, atunci cel mai probabil vei vrea sa iei in considerare amenajarea inclusiv a unei bai. In acest fel o sa le asiguri oaspetilor tai toate conditiile de care au nevoie, alaturi de intimitate, din moment ce nu vor imparti nimic cu membrii familiei tale.

Culorile care vor predomina vor fi unele neutre, ca de exemplu griul. De ce? Pentru ca acestea sunt capabile sa ofere senzatia de spatiu aerisit, mare si luminos. Crede-ne pe cuvant, in cazul unui beci asta iti vei dori. Stropul de culoare poate fi adus prin intermediul accesoriilor, ca de exemplu pernele, draperiile, o vaza sau covoare.

Daca incaperea este una mica, nu insista pe separarea zonelor prin intermediul peretilor. Acestia nu isi au rostul, deoarece vor micsora si mai mult spatiul. Sunt si alte moduri mult mai interesante de delimitare a anumitor zone de interes.

Prezenta corpurilor de iluminat din abundenta este de asemenea o necesitate, iar asta pentru ca in majoritatea cazurilor lumina naturala nu va ajunge pana aici sau daca da, cantitatea va fi una neglijabila.

Related posts

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti amenaja dormitorul

Adina Meyers

Decor natural pentru mesele de Sarbatori

Adina Meyers

15 moduri in care sa iti aranjezi produsele de infrumusetare

Adina Meyers