Practic

3 motive ca să folosești în amenajare mobilier modular

Stilul de viaţă actual, caracterizat printr-un ritm alert, prin joburi solicitante şi nevoia de a rămâne permanent conectaţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, se reflectă perfect şi în locuinţele în care trăim. Şi cum acestea au dimensiuni tot mai mici, din ce în ce mai mulţi proprietari le amenajează cu mobilier modular, o soluţie foarte practică, care pune accentul pe valorificarea spaţiului, versatilitate şi confort.

Mobilierul modular a apărut la începutul secolului trecut, iar de-a lungul timpului a evoluat, primind tot felul de influenţe. Dintre acestea, amintim utilitarismul şi designul minimalist, preluate de la curentul german Bauhaus, precum şi multifuncţionalitatea, provenită din designul japonez. Acest tip de mobilier a fost conceput pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor omului modern, dar mai ales nevoii sale de a eficientiza spaţiul. Tocmai de aceea, este proiectat special pentru a fi asamblat acasă, fiind alcătuit din module autonome, pe care le poţi îmbina în diferite moduri, în aşa fel încât să se integreze cât mai bine în interior şi să aibă funcţii diferite.

Mobilierul modular este apreciat şi utilizat de un număr din ce în ce mai mare de persoane datorită multiplelor avantaje pe care le oferă. Iată-le pe cele mai importante:

Funcţionalitate.
La baza creării pieselor modulare stă principiul funcţionalităţii şi al multifuncţionalităţii. Aşa se face că, spre deosebire de un obiect de mobilier clasic, unul modular înglobează mai multe funcţii, reprezentând o soluţie-minune pentru locuinţele de dimensiuni reduse. De exemplu, o canapea compusă din mai multe unităţi poate juca multiple roluri: canapea, pat, masă, taburete, loc de depozitare etc.

Valorificarea spaţiului. Datorită designului compact şi minimalist pe care îl are, mobilierul modular nu încarcă spaţiul, ci îl valorifică la maximum, fiind alternativa cea mai bună la mobilierul obişnuit, voluminos şi greu. Gândeşte-te că, în loc să ocupi jumătate din living cu o bibliotecă masivă, iar astfel să nu mai ai loc de manevră, poţi opta pentru o variantă modernă, cu montare pe perete, formată din elemente uşoare, mobile sau fixe, închise sau deschise, pe care să le combini ca pe un puzzle, exact aşa cum vrei.

Versatilitate. Mobilierul modular este construit din componente uşoare, pe care le poţi transporta, manevra şi aranja cu un efort minim, într-o multitudine de modalităţi, în funcţie de spaţiul de care dispui, de propriile nevoi şi de imaginaţie. Astfel, printr-o simplă rearanjare, o măsuţă de cafea se poate transforma într-o măsuţă cu doi tabureţi, iar rafturile unei biblioteci pot deveni noptiere sau măsuţe. Aşadar, datorită versatilităţii sale, acest mobilier îţi dă posibilitatea să reconfigurezi decorul ori de câte ori doreşti, iar astfel să te bucuri de un aspect mereu nou.

Alte beneficii care trebuie amintite: mobilierul modular îţi dă posibilitatea de a-ţi personaliza interiorul în funcţie de nevoile funcţionale şi preferinţele estetice, îţi solicită creativitatea, are un design atrăgător, este ecologic, oferă un raport calitate-preţ rezonabil.

Foto: Shutterstock și Pinterest

Related posts

Decor si atmosfera oldies

Adina Meyers

Amenajarea unui living open space cu materiale de designer

Adina Meyers

Cele mai comune mituri despre supravieţuire care te pot răni

Adina Meyers