Amenajari Exterioare Home LifeStyle

Piscina, principala atracție pe timpul verii. Cum o îngrijim

Piscina din curtea proprie are numeroase avantaje, dar pentru a ne bucura în siguranța este nevoie să urmăm anumiți pași în îngrijirea ei. Întreținerea piscinei nu ține doar de aspectul estetic al acesteia, ci este o operațiune esențială pentru a ne menține sănătatea. Există numeroase bacterii sau ciuperci care se formează și se multiplică în mediile umede, la temperaturi ridicate, iar ele pot cauza o serie de afecțiuni periculoase.

Pentru a preveni apariția și răspândirea unor boli, piscinele trebuie să utilizeze pentru îmbăiere numai apă potabilă și să fie prevăzute cu sisteme de filtrare și dezinfecție a apei.

Instalarea unui duş în apropierea piscinei este o idee practică. De asemenea, câteva șezlonguri, umbrele de soare și măsuțe, sunt perfecte pentru a ne relaxa la marginea piscinei.

Verificaţi pompa

Verificarea bunei funcţionări a pompei trebuie realizată de un specialist. Asiguraţi-vă că prefiltrul nu este rupt şi nu pot ajunge diverse corpuri solide (pietricele, crenguţe, obiecte textile) între palele pompei. Spălaţi filtrul cu cartuş în fiecare zi, în primele zile de la umplerea piscinei. În felul acesta îmbunătăţiţi filtrarea şi grăbiţi limpezirea apei. În cazul filtrului cu nisip, spălaţi cel puţin după o săptămână sau dacă presiunea indicată de manometru creşte peste 1 bar.

Accesorii

Specialiștii recomandă să achiziționăm următoarele accesorii utile: perii pentru diverse întrebuințări, termometre de piscină, aspiratoare cu furtun, teste de analiză a apei, dozatoare de calciu, diverse instalații de filtrare, sisteme de iluminat subacvatic.

Related posts

Cum îngrijiți pomii fructiferi primăvara

Adina Meyers

Vara aceasta Titania pleaca cu tine in vacanta!

Adina Meyers

Este sezonul grătarelor!

Adina Meyers