Calitatile ei izolante foarte bune asigura un confort termic si fonic ridicat. Din fericire, acest tip de tamplarie nu necesita o intretinere deosebita sau ajustari regulate, este rezistent la vant si apa, iar raportul calitate/pret este unul corect.
Montarea ferestrelor termopan in 8 pasi simpli
1. Rama ferestrei se aseaza pe pozitie si se fixeaza cu pene de lemn. Pozitia acesteia se verifica cu ajutorul unui poloboc, dupa cum urmeaza: se verifica verticalitatea si alinierea ramei cu peretele, punand polobocul pe toate cele trei axe.
2. Dupa stabilirea pozitiei perfecte a ramei, se trece la fixarea ei definitiva. Perforarea ramei si a peretelui trebuie sa se faca cu multa atentie, pentru a se evita modificarea pozitiei stabilite anterior.
3. Inainte de montajul ferestrelor fixe, se introduce spuma poliuretanica in zonele din exterior, acolo unde nu se mai poate ajunge dupa fixarea ferestrelor.
4. Lucrarile continua cu montajul panelelor din PVC. Acestea trebuie asezate pe pozitie, dupa care trebuie fixate cu baghete din acelasi material.
5. Operatiunea trebuie repetata si in cazul ferestrelor. Acestea se pozitioneaza in ramele din PVC, iar intre cele doua suprafete se introduc pene speciale, din plastic, ce au rolul sa fixeze ferestrele cat mai bine.
6. Dupa finalizarea montajului ferestrelor fixe, se trece la montarea in balamale a celor mobile impreuna cu feroneria aferenta.
7. In zonele de imbinare se introduce spuma poliuretanica. La contactul cu aerul, spuma isi mareste volumul de trei ori, iar in felul acesta ocupa tot spatiul disponibil, intrand in cele mai mici asperitati dintre toc si perete.
8. Se finiseaza peretele.
Folositi acest ghid pentru a va asigura ca ferestrele va sunt montate corespunzator. Din cauza faptului ca operatiunile necesita precizie, indemanare, dar si unelte speciale, nu este indicat sa va incumetati sa le faceti in regie proprie, cu atat mai mult cu cat majoritatea firmelor producatoare asigura montaj gratuit.