Amenajare living Practic

Stiluri atractive in care sa iti amenajezi sufrageria

Sufrageria sau living-ul este elementul central al oricarei locuinte, locul in care ne petrecem o buna parte din timp, fie singuri, fie alaturi de familia noastra sau prietenii cei mai buni. Aici ne putem reincarca bateriile si ne putem distra. Desigur, sufrageria pe langa o zona numai buna pentru socializare si entertainment mai poate fi folosita si ca zona de lucru prin amplasarea biroului intr-un colt al acesteia.

Toate posibilitatile de mai sus se pot integra cu usurinta mai ales daca avem un living de dimensiuni mai mari, insa totul pleaca de la stilurile pentru care noi ne hotaram sa optam. Astazi noi ne vom indrepta catre 5 stiluri principale, cele mai folosite in amenajarea unei sufragerii. Vorbim de stilul scandinav, stilul minimalist, cel modern, rustic si vintage.

In ultima perioada tot mai multe locuinte au inceput sa incorporeze stilul scandinav in amenajarile interioare, mai ales in ceea ce priveste living-ul. De ce? Pentru ca un astfel de stil ne ajuta sa obtinem o atmosfera relaxanta intr-un decor simplu si elegant. Practic cele trei cuvinte care definesc cel mai bine acest stil sunt luminos, relaxant si aerisit. Sufrageriile de mici dimensiuni sunt cele care vor profita cel mai mult de pe urma sa, deoarece vor mari vizual spatiul, pacalind creierul sa creada ca e mult mai mare decat in realitate.

Stilul minimalist se imbina destul de bine cu cel scandinv, dar si modern. Asta pentru ca toate trei au la baza aceeasi idee, si anume simplitatea in combinatie cu eleganta. O astfel de incapere minimalista ofera un aspect extrem de relaxant, iar dupa ce vom trage la final linie vom observa ca am avut nevoie de o suma foarte mica pentru a decora sufrageria in acest stil. In cazul tuturor acestor stiluri, de cele mai multe ori, obiectele de mobilier sunt doar strict cele necesare, deoarece nu e bine sa exageram cu ele pentru a nu aglomera inutil spatiul. Parchetul e bine sa fie si el prezent, iar covorul nu trebuie sa acopere mai mult de 50% din suprafata podelei.

Stilul rustic este cel preferat in special de cei care au o casa la tara, dar si de catre cei care vor sa ofere un plus de personalitate locuintei lor. Apelam la acest stil tocmai pentru faptul ca ne ajuta sa ne „refugiem” intr-un mediu cat mai simplu, care sa nu fie invadat de tehnologie, sa fim mai aproape de natura. Merita sa mentionam si faptul ca putem opta inclusiv pentru amenajarea unui living modern cu accente rustice, iar nu de putine ori efectul este unul pur si simplu superb.

Ultimul stil pe care il recomandam este cel vintage. Folosirea stilului vintage in amenajarile interioare ne ajuta sa obtinem o locuinta originala, care sa fie plina de personalitate. Atmosfera creata este una relaxanta, clasica si ne va umple de energie. Eleganta este si ea prezenta din plin, mai ales daca stim cum sa alegem obiectele de mobilier. Un astfel de stil nu o sa dispara niciodata, iar asta deoarece el defineşte in special perioada de aur a anilor ’40, ’50, ’60.

Related posts

Idei pentru camera copilului

Adina Meyers

Sfaturi practice pentru organizarea frigiderului

Adina Meyers

Inspiratie DIY. Ce poti face cu paletii din lemn

Adina Meyers