Stilul Victorian este, cu siguranta, unul dintre cele mai pretioase modul de amenajarea interioara la care apeleaza designerii vremurilor noastre pentru a da personalitate si, mai ales, prestanta unui interior. Potrivit lucrarilor de specialitate stilul Victorian este un mix de tendinte acumulate incepand cu cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, in spatiul anglo-saxon.

Acest curent isi are originile in timpul reginei Victoria a Marii Britanii (1819-1901), perioada din care isi extrage esenta. De-a lungul timpului, stilul Victorian a fost cel mai la indemana mod prin care nobilii si proaspetii imbogatiti isi puteau etala bogatia impresionanta in fata invitatilor si a cunoscutilor.

Stilul Victorian poate fi considerat punctul de inspiratie si pentru sub-stilul englezesc, Queen Anne, considerat de multi romantic si exagerat de feminin. In prezent, cele doua stiluri si-au mai pierdut din “claritate” dar chiar si asa se regasesc in multe dintre casele din SUA sau Anglia si, de ce nu, din toate statele Europene unde se gasesc familii care iubesc sa traiasca … in istorie.

Casa in stil Victorian este caracterizata de dimensiunile impresionante, de bogatia ornamentala, de spatiile deschise, ferestrele generoase si fatadele cu lambriuri orizontale, decorate cu materiale de constructie pretioase. In ceea ce priveste designul interior, ]n acest caz sunt folosite, multe obiecte de arta, de valoare, care au ca scop de a innobila incaperile si, la fel ca si in trecut, de a arata statutul social al proprietarului. Printre obiectele de décor nelipsite sunt tablourile, covoarele, draperiile din matase, tapetul decorativ, obiectele din argint sau suflate cu aur sau obiectele de mobilier de perioada somptuos si confortabil, din mahon, stejar sau nuc. In plus, intr-o casa decoarat dupa “canoanele” victoriene este necesar sa optati pentru o cromatica indrazneata dar si pentru simetrii.

Material realizat cu sprijinul:

arh. Catalina Varvara

office@space-studio.ro
www.space-studio.ro
0728.20.34.62

 

 

Related posts

Luminatorul – un element arhitectural cu farmec

Adina Meyers

Detalii din sticla colorata pentru interioare cu personalitate

Adina Meyers

4 reguli de baza pentru amenajarea corecta a unei camere cu mobila la comanda

Adina Meyers