Amenajari Interioare Home LifeStyle

Stilul industrial modern în designul interior: caracteristici – FOTO

Stilul industrial a apărut încă din anii 1700, atunci când, în lipsa accesului la electricitate, oamenii au început să opteze din ce în ce mai mult pentru interioare spațioase, asemănătoare halelor, cu ferestre cât mai înalte, pentru lumină naturală.

Cu mult lemn, elemente metalice și combinații îndrăznețe între cărămidă și beton expuse, stilul industrial este unul ingenios și se adresează în principal persoanelor nonconformiste.

Stilul se potriveşte oricărei locaţii, de la o garsonieră intimă, la o casă spaţioasă. Cu ajutorul câtorva elemente industriale se poate schimba imediat vibe-ul unei încăperi, fără a renova complet apartamentul.

Look-ul industrial este la bază un stil minimalist, deci nu este nevoie de multe obiecte decorative.

Mobilierul în stil industrial

Când vine vorba despre mobilier se poate opta pentru combinaţii. Piesele cele mai potrivite sunt: mobilier din metal, lemn, fier forjat, în culori reci (gri sau bleumarin).

Pereţii trebuie să pară nefinisaţi. Se poate alege și faianţă care să imite pietrele. Parchetul sau gresia trebuie să fie în ton. Parchetul învechit sau o gresie ce imită pietrele merg de minune în căminul tău urban.

Piese de iluminat

Ideal este să montăm corpuri de iluminat al căror design combină elemente de tipul țevilor cu unele precum sfoara sau lanțurile. Becurile decorative cu filament, care amintesc de momentul de debut al stilului industrial, pot fi considerate vedetele acestui tip de design.

Related posts

Solutii creative pentru lucrari interioare si exterioare, de la Ocean Engineering Construct

Adina Meyers

Ghid de vacanță: planificare, pregătire, asigurare și kit de călătorie

Adina Meyers

Parfumul declanșează până la 75% dintre emoțiile pe care oamenii le simt în fiecare zi. 

Adina Meyers