Sunt atat de multe stiluri de design pentru o bucătărie dintre care putem opta, incat ne este foarte greu sa ne hotaram asupra unuia. Mai ales ca, nu de putine ori, gasim nu doar unul, ci mai multe feluri de amenajare care sa ne placa. Vom incerca, in cadrul acestui review, sa discutam putin despre principalele moduri de amenajare spre care tu iti poti indrepta atentia.

Incepem discutia noastra de astazi cu unul dintre cele mai comune stiluri pentru care au inceput sa apeleze tot mai multe persoane din Romania. Este vorba despre asa zisa bucatarie open space (un stil specific in special locuintelor americante). Mai exact, exista un spatiu deschis intre bucatarie si sufrageria. O bucatarie open space aduce mai multe avantaje. De exemplu, avem mai mult spatiu la dispozitie, iar in amenajarea putem avea o libertate mult mai mare. In plus, este mult mai usor de servit masa in acest fel, iar tu poti tine legatura cu ceilalti membri ai familiei, chiar daca esti in plin proces de gatire.

In ceea ce priveste stilul open space, avem parte si de un mic dezavantaj, iar acesta este reprezentat de faptul ca mirosul de mancare se poate imprastia mult mai usor in intreaga casa. Dar acest lucru poate fi rezolvat foarte usor prin simpla instalare a unei hote, care nu mai reprezinta de foarte mult timp un simplu moft. Hota nu doar ca va duce la eliminarea mirosului de mancare, dar nu va lasa nici aburii sa se formeze, iar temperatura in incapere va fi mentinuta la un nivel constant, fiind asigurat un confort termic acceptabil.

Un alt stil pentru care se poate opta este cel in forma de L sau U. Acesta este cel mai potrivit in cazul bucatariilor de dimensiuni mici, iar asta pentru ca putem profita mult mai bine de fiecare centimetru patrat pe care il avem la dispozitiei. Practic vom putea organiza mult mai eficient spatiul. O amenajare in forma de L este buna si in cazul bucatariilor inguste si lungi (adica sub o forma dreptunghiulara), dar in acest caz cel mai bine este sa optezi pentru amplasarea obiectelor de mobilier doar pe unul dintre perete, in timp ce pe cealalta parte o sa amplasazei o masa extensibila.

In ultima perioada incepem sa ne indreptam tot mai mult catre „traditional”, iar acest lucru ne duce la urmatorul stil despre care vom vorbi, si anume cel rustic. Amenajarea unei bucatarii in stil rustic consta in folosirea de obiecte decorative traditionale, precum si a obiectelor de mobilier din lemn masiv. Daca aici sunt prezente si niste grinzi care sa iasa in evidenta, atunci avem o bucatarie numai bune pentru a fi incadrata in categoria „rustica”.

Bucatariile decorate intr-un stil industrial sunt de asemenea preferate de tot mai multe persoane, iar asta pentru ca in cazul acestora ne putem bucura din plin de pe urma luminii naturale. Finisajele pentru care vei opta in cazul acesteia sunt cele din ciment, aluminiu sau otel. Chiar si bucataria cosmopolita a inceput sa castige tot mai mult teren, mai ales ca in cazul acesteia materialele pretioase sunt cele care fac regula.

Related posts

Decorațiuni colorate pentru casă: idei care să vă inspire

Adina Meyers

Cum influențează SEO vânzările firmelor de design interior

Adina Meyers

Vilele vechi: bune de demolat sau de renovat?

Adina Meyers