Constructia unei case proprii reprezinta o provocare pentru oricine isi doreste sa traiasca la curte, cat mai aproape de natura. Daca ti-ai cumparat un teren in afara orasului, pe care iti doresti sa ridici o locuinta, ar fi bine sa te pregatesti, fizic si psihic, deoarece urmeaza sa incepi unul dintre cele mai importante proiecte din viata ta. Iata trei dintre cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere cand iti construiesti casa.

Apeleaza la o firma de proiectari de case

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa apelezi la o firma de proiectari de case. O astfel de firma iti va putea elabora proiectul de casa si, de asemenea, te va ajuta in relatiile cu autoritatile, astfel incat sa obtii toate aprobarile si avizele de care ai nevoie pentru locuinta. Ar fi ideal daca respectiva firma are si un departament de design interior, deoarece este foarte important ca proiectantul locuintei sa inteleaga exact ce asteptari ai, atat in materie de constructie, cat in ceea ce priveste amenajarea casei.

Concentreaza-te pe siguranta

Un alt aspect important pe care trebuie sa-l ai in vedere cand iti construiesti casa este cel al sigurantei si protectiei tale si celorlalti oameni din locuinta. Prin urmare, dupa ce o sa fie gata constructia, instaleaza-ti un sistem de securitate, care sa-ti protejeze locuinta atat la interior, cat si la exterior. Un sistem modern de securitate ar fi bine sa includa un videointerfon de calitate, camere video, un sistem de alarma bazat pe senzori de miscare si niste usi cu mecanisme complexe de inchidere. Dubleaza protectia oferita de un sistem modern de securitate cu un contract pe termen lung cu o firma de paza si protectie, care sa poata sa intervina foarte rapid in cazul in care siguranta ta si a familiei tale este pusa in pericol.

Mobila este esentiala

Cand vine vorba de o casa a ta, mobila reprezinta un alt element foarte important. Inainte de toate, mobila ar fi bine sa scoata in valoare stilul arhitectural al casei. De aceea, alege niste piese de mobilier care sa respecte arhitectura casei tale. Cand iti cumperi mobila, concentreaza-te pe achizitia pieselor mari. Vei avea piese mari de mobilier in bucatarie, living si in dormitoare. Cea mai importanta incapere dintr-o casa este sufrageria, deoarece aceasta reprezinta punctul central al caminului, insa mobilarea locuintei tale ar fi indicat sa inceapa cu bucataria. Dupa, iti poti amenaja livingul si dormitoarele. Nu cheltui foarte multi bani pe mobila din sufragerie, chiar daca esti tentat, ci incearca sa cumperi inteligent. Daca te apuci sa umbli prin magazine, cu siguranta vei gasi o mobila de living la preturi bune.

Related posts

Doua case participa la un experiment ce arata beneficiile izolarii

Adina Meyers

Cum sa alegi cea mai buna tencuiala decorativa?

Adina Meyers

Casa cu Tei din Crevedia – un nou ansamblu rezidenţial

Adina Meyers