Amenajari Interioare

Cum să alegi finisaje interioare care se potrivesc stilului tău

Alegerea finisajelor interioare perfecte stilului care te reprezintă poate fi o adevărată provocare. Pe lângă faptul că există numeroase modele, uneori nici nu ne cunoaștem atât de bine pentru a avea o perspectivă amplă asupra a ceea ce ni se potrivește.

Un prim lucru de care trebuie să ții cont este coerența. În momentul în care ai ales un anumit stil de decor interior, trebuie să îți organizezi celelalte decizii în raport cu el. Orice detaliu pe care îl asociezi unui alt stil poate fi o greșeală costisitoare din punct de vedere estetic.

Inspirația este o recomandare pe care o vei primi constant. Totuși, ai grijă ca această inspirație să nu se transforme în copiere. Stilul tău este reprezentat de personalitatea ta care, în mod cert, este unică. Pentru a avea parte de rezultatul mult dorit trebuie să rămâi în cea mai mare proporție autentic.

Descoperă-ți stilul unic

Uneori, este mai ușor să analizăm stilul și preferințele celor din jur decât pe ale noastre. Mintea noastră fiind atât de complexă, poate asocia și distorsiona unele detalii încât ne poate face să credem că nu vom ajunge niciodată să fim mulțumiți pe deplin. Atât timp cât îți descoperi unicitatea, vei ajunge și la răspunsurile dorite privind stilul tău:

Explorează

Sursele de inspirație în materie de design interior pot fi o metodă foarte practică prin care să te descoperi. Explorând diverse zone stilistice și produsele de pe Nativoshop îți vei crea o perspectivă asupra elementelor în care te-ai regăsit, precum și pe cele pe care nu le-ai alege niciodată. De altfel, explorarea îți poate stimula și creativitatea, găsind diverse posibile îmbunătățiri.

Analizează-ți personalitatea

Persoanele cu o personalitate creativă vor ține întotdeauna ca amprenta lor să fie în piesele și elementele folosite în design-ul interior al locuinței. O fire introvertită, pe de altă parte, va alege elemente cât mai subtile, simpliste și minimaliste. Lasă-te purtat de trăsăturile definitorii ale personalității tale și vei obține un rezultat cum nici nu te aștepți.

Capacitatea locuinței vs nevoile tale

Este foarte important să stabilești un raport cât mai corect între capacitatea locuinței și pretențiile tale. În situația în care este o construcție proprie, deja ești bine pus în temă privind spațiul disponibil. În cazul în care este o locuință cumpărată, va trebui să iei deciziile și în funcție de ceea ce îți permite locul. Ține cont că și spațiile mici pot avea parte de stil și bun gust.

Elemente distinctive

Folosește-te de elemente distinctive pentru a-ți contura personalitatea și stilul. Unicitatea provine din originalitate, inovație și noutate. Fii autentic în alegerea finisajelor, culorilor, modelelor și fă alegerile care crezi că îți vor aduce armonia mult dorită.

Cum să alegi finisaje în armonie cu stilul tău personal

Dacă ai depășit cu succes etapa descoperirii stilului personal, cu siguranță te întrebi cum să alegi finisajele perfecte. O planificare anterioară momentului achiziției este cel mai bun mod prin care să te asiguri că faci alegerea corectă.

Atunci când alegem finisajele pentru design-ul interior al locuinței trebuie să ne focusăm și pe modul în care le alegem, nu doar pe alegere. Altfel, riscăm ca după o scurtă perioadă să nu mai fim mulțumiți și nici împăcați cu decizia luată.

Stabilește, în primul rând, o paletă de culori restrânsă cu care te simți în armonie. Culorile au un rol foarte important într-o locuință, fiind responsabile de starea noastră de spirit, dar și de a celor dragi. Poți opta atât pentru culori vibrante, dacă stilul tău spre asta te conduce, dar poți alege și nuanțe subtile, dar la fel de rafinate.

Articol susținut de Nativoshop.ro – Showroom produse premium de gresie, parchet și finisaje în București.

Related posts

Ce ai de învățat de la cele mai importante târguri de amenajări interioare

Adina Meyers

Albul este mereu la modă

Adina Meyers

Cabana la munte construita din materiale naturale

Adina Meyers