Cel mai facil mod de a conferi o tenta baroca unei amenajari, fara a recurge la artileria grea, precum mobilier si elemente arhitecturale, este utilizarea unor materiale textile cu imprimeuri in stilul vizat. Magazinul de tesaturi Destra, prin compozitia propusa, ne demonstreaza cat este de usor sa obtii un decor baroc, cu doar cateva accente date de perdeaua potrivita si niste pernute decorative.

Imprimeurile care definesc acest stil sunt in general bogate, cu modele florale mari, elaborate, iar texturile sunt de la cele diafane, transparente, pana la tesaturi grele, mate sau lucioase.

Spre deosebire de barocul clasic foarte incarcat, amenajarile actuale care opteaza pentru acest stil la moda sunt mult mai simple din punct de vedere al compozitiei. Se evita astfel un decor aglomerat, obositor la nivel vizual. In concluzie, daca folositi drapaje sau tapet cu imprimeu baroc, restul elementelor ce compun amenajarea – mobilier, covoare, decoratiuni etc. – trebuie sa beneficieze de un design minimalist, cu linii drepte si suprafete uni.

Cromatica modelelor baroce se bazeaza pe nuante tari, puternice, dar intr-o gama restransa de culori: negru, gri, argintiu, mov, crem.

 

 

Related posts

Amenajarea unei garsoniere in stil scandinav

Adina Meyers

Idei de amenajare pentru a vă face dormitorul relaxant

Adina Meyers

Casă modernă construită în regie proprie

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe